TIPSA REDAKTIONEN: nyhetstips[email protected]
Publicerad: 2014-07-03 12:16:42
Radiotjänst betalar tillbaka
Den 13 juni beslutade Högsta förvaltningsdomstolen att dator med internetuppkoppling inte var licenspliktigt vad gäller Radio- och TV-avgiften. Nu betalar Radiotjänst tillbaka pengar för felaktigt påförda hushåll och företag.

Det gäller hushåll och företag som inte innehar TV-apparater i klassisk mening men som innehar datorer, surfplattor eller mobiltelefoner med internetanslutning och som därigenom har blivit påförda Radio- och TV-avgift.

Radiotjänst i Kiruna AB arbetar just nu för att upprätta en effektiv process för att hantera återbetalningarna. Just nu har 80.000 personer och företag som berörs fått ett brev från dem där det beskrivs hur pengarna ska återbetalas, enligt Sveriges Radio.
Det är hög belastning på handläggarna och därför ber man de som anser sig vara berörda, att avvakta tills de får brevet. Fler brev kommer att skickas ut jämn takt med arbetsbelastningen.

Har man inte möjlighet att vänta så vill Radiotjänst helst att man använder kontaktformuläret på hemsidan, se länk nedan.
I tredje och sista hand kan man ringa 0771-910004, men man ska alltså vara beredd på att ärendehanteringen kan ta lång tid.

Tidigare nyhet:
http://www.onair.nu/news/visa.asp?ID=2652
Extern Länk:
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Skicka-ett-meddelande-till-oss/

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten