TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-05-27 23:40:08
Lyssnarnas sommarvärd 2014: Sebastian Kirppu
Sebastian Kirppu, 41 år från Malung blev utsedd av lyssnarna till Lyssnarnas Sommarvärd 2014. Sommar i P1 med Sebastian sänds onsdag 16 juli kl 13.00

I sitt sommarprat vill Sebastian ta med lyssnarna ut i naturskogen, vilket enligt honom själv är den finaste studio han kan tänka sig att spela in ett Sommarprogram i.

- Lyssnarna har valt att följa med Sebastian Kirppu ut på en skogsvandraing, och vi ser alla mycket fram emot ett Sommar från den svenska naturskogen med fågelkvitter och gransus som ljudkuliss mitt under högsommaren, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Sebastian själv är taggad:
- Det känns oerhört inspirerande att få Sommarprata i P1, det ska bli fantastiskt roligt att förmedla skogens röst till det svenska folket, säger han.

Sebastian Kirppu är 41 år, uppvuxen i Moholm i Västergötland me numera bosatt i Malung i Dalarna. Han har ett stort engagemang för naturskog och dess ekosystem. 2011 blev han vald till Årets Miljöhjälte av Världsnaturfonden.

Det är alltså inte bara kändisar av alla de slag som får Sommarprata i P1. Sedan 2007 får en kandidat som väljs ut av lyssnarna, sommarprata.

Sommar i P1 var en idé av Tage Danielsson som var underhållningschef på Sveriges Radio 1959. Programmet gick under många år i P3, men flyttades tillbaka till P1 1992 när P3 skulle bli en renodlad ungdomskanal. Signaturmelodin har varit Sten Carlbergs "Sommar sommar sommar" sedan 1960. Första året användes Hugo Alfvéns "Gånglåt från Leksand".

Foto: Privat
Extern Länk:
http://www.sverigesradio.se/sommar

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten