TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-12-18 23:27:29
PTS hjälper webbradiolyssnare på landet
Idag lanserade Post- och Telestyrelsen en ny tjänst som ska göra det enklare för den som bor på landet att hitta en schysst bredbandstjänst - och därigenom kunna avnjuta webbradio utan avbrott.

Då och då får Onair mail eller samtal från radiolyssnare på landet som har svårt att kunna lyssna på webbradio en längre stund utan att ljudet blir metalliskt eller stannar av. Orsaken är oftast undermåliga bredbandstjänster när man vistas på landet. Och det är just webbradio som fler och fler på landet vill lyssna på, eftersom utbudet av kanaler i etern oftast inte är så stort i glesbygden. Alternativt att man är i sommarstugan men vill "ta med sig" sin favoritradiokanal från stan.

Men idag lanserade Post- och Telestyrelsen en ny tjänst där man kan ta reda på vilka möjligheter man har till bredband på just den orten där man själv bor. Man söker på sin adress och får upp en lista över vilka operatörer som jobbar där man bor och vilken teknik de använder.
T.ex. kan man se om man har en fiberförening i närheten som man kan koppla in sig på, och därigenom förhoppningsvis få riktigt schysst bredband.

Tjänsten innefattar också landsomfattande täckningskartor på 3G, 4G och xDSL.

Dessutom har PTS också gjort en karta där man ser vilka kommuner som har, håller på med eller helt saknar en bredbandsstrategi. Något att ta upp med sina kommunpolitiker kanske, nu när det snart är val...

Bredbandskartan når du via länken nedan.
Extern Länk:
http://bredbandskartan.pts.se

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten