TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-12-09 11:44:43
Musikhjälpen drar igång
Ikväll drar Musikhjälpen igång. De tre programledarna låses in i glasburen på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Men alla pengar från förra årets Musikhjälpen är inte utdelade ännu.

Klockan 21.30 ikväll låses Kodjo Akolor, Emma Knyckare och Sarah Dawn Finer in i glasburen som är uppbyggd på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. P3:s försändning börjar kl 16.06 och SVT:s börjar kl 21.00.

Årets tema för insamlingen till Radiohjälpen, är "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet". Det finns många sätt att stödja kampanjen på, förutom de sedvanliga att sätta in pengar eller att önska låtar mot en summa pengar, kan man i år klippa sig i direktsändning, köpa mat i "gatuköket" utanför glasburen, m.m.

Men trots att man förra året samlade in hela 23 miljoner kronor när glasburen var uppställd i Malmö, så har det varit svårt att hitta projekt som matchar det årets tema att säkra tillgången på rent dricksvatten i fattiga slumområden. Drygt 6.8 miljoner kronor finns kvar på Radiohjälpens konto.
- Det har varit svårt att hitta projekt i urbana miljöer, säger Radiohjälpens generalsekreterare Per Byman till Sydsvenskan.
Det har funnits ett tak på två miljoner kronor per projekt, vilket enligt KTH:s samhällsbyggnadsforskare David Nilsson, är för lite för att kunna uppnå något bra resultat på ett och samma ställe.
Hade man istället lagt hela summan 23 miljoner på ett enda projekt hade man kunnat uppnå resultat.
Men det har egentligen inte med Musikhjälpen som sådan att göra. Musikhjälpens syfte är att skapa publicitet kring en dold fråga, vilket Per Byman säger har överträffat all förväntan.
Istället bör Radiohjälpen fundera över hur man fördelar pengarna.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Alla organisationer med 90-konto kan ansöka om pengar från Radiohjälpen.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten