TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-11-25 18:32:47
Radio AF lämnar FM-bandet
32 år efter att studentradion Radio AF i Lund började sända närradio, slutar man sända på 99.1 MHz och går helt och hållet över till webben.

Radio AF var en av Sveriges första studentradiokanaler och har sänt närradio sedan 1982. Man var också en av de första föreningarna i Sverige som sände reklam i närradion. 1999 gick man över till att sända webbradio parallellt med närradiosändningarna.
Men fr.o.m. nästa höst går man över till att endast sända över webben.

Fördelen är att man kan koncentrera sig på en sändningsteknik, man slipper dela sändningstid med fler föreningar som sänder på orten, och man kommer att kunna skapa interaktiva tjänster på ett annat sätt än tidigare, t.ex. poddcaster av sända program.
Förhoppningsvis blir sändningskostnaderna också billigare.

Man nämner också en annan fördel:
– Radiokonsumtionen har ändrats. Det är inte många studenter som köper en radioapparat idag. Vi unga vill ha den musik och det programinnehåll som vi tycker är intressant direkt i fickan och i datorn, säger Erik Adell, stationschef för Radio AF, och fortsätter:
– Vi vill göra våra program och vår musik tillgänglig på lyssnarens villkor. Lyssnaren vill kunna välja själv vilket program som denne vill lyssna till och när.

Inte först

Radio AF är dock inte den första studentradiostationen som lämnar FM-bandet till webbradions fördel, enligt vad Onair erfar. Redan för flera år sedan lämnade Studentradion i Skövde, Radio Qult, FM-bandet och sände enbart internt i nätverket på Högskolan i Skövde.
Tyvärr finns Radio Qult inte kvar ens som webbradio.
Extern Länk:
http://www.radioaf.se

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten