TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-12-31 10:44:40
Lasse Granqvist slutar på Radiosporten
Idrottskommentatorn Lasse Granqvist slutar på Radiosporten efter 25 år. Han kommer framöver att koncentrera sig på TV.

Lasse Granqvist fick fast anställning på Sveriges Radios sportredaktion Radiosporten 1987. Han har refererat många stora mästerskap genom åren, bl.a. VM i ishockey i Finland 1991, EM i fotboll 1992, samt mängder med olympiska spel.

Eftersom hans stora fritidsintresse är trav har han också fått möjlighet att referera många travlopp, bl.a. Elitloppet på Solvalla för Sveriges Radio.

Vid sidan om sina uppdrag för Sveriges Radio har han också arbetat mycket för Sveriges Television och Canal+.

2003 fick han motta priset som Årets Sportjournalist i Sverige, och 2006 fick han utmärkelsen Sveriges bäste TV-kommentator av Expressen.

Och nu senast fick Lasse Granqvist "Årets hederspris" i Stora Radiopriset. Juryns motivering löd "Med en unik förmåga och nerv att förmedla det intensiva skeendet har han under lång tid tjusat de svenska radiolyssnarna. Hans inlevelse och sätt att referera har för svenskarna förhöjt upplevelsen oavsett om vi vann eller förlorade. Han är en sann och stor tillgång för radiomediet. Lasse Granqvist är en av våra största röster genom alla tider!"


-Det är klart att det är sorligt på många sätt. Lasse Granqvist är unik och för mig är han den största av alla TV- och radioprofiler alla kategorier, säger Radiosportens chef Jakob Sillén till sverigesradio.se

Även om han slutar nu vid årsskiftet kommer man dock att höra Lasse Granqvist under Idrottsgalan den 14 januari, och Jakob Sillén lovar i etern att man ska hitta ett riktigt bra avslutningsevenemang åt Granqvist.

Bild: Lasse Granqvist tar emot Årets hederpris vid Radiogalan 2012.

Tidigare nyhet:
http://www.onair.nu/news/visa.asp?ID=2385

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten