TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-12-17 22:36:49
Svenskar artister borta från countrykanalen.se
Pga att avtal saknas mellan countrykanalen.se och IFPI/SAMI, har man idag plockat bort samtliga svenska artister från spellistorna.

Det var efter en anmälan från en svensk countryartist som man upptäckte att man hade missat att inneha ett avtal med IFPI/SAMI, utan endast hade ett avtal med STIM.
På sin hemsida ber man om ursäkt för denna miss.

Då ett IFPI/SAMI-avtal skulle innebära en höjning av kostnaderna för rättighetsersättningarna från 5000 kr/år till 28160 kr, baserat på att dagens antal sändningstimmar bibehålls, har man därför tagit det omedelbara beslutet att upphöra med att sända svenska artister, utan endast utländska.

Samtidigt letar man med ljus och lykta efter sponsorer för att kunna återinföra de svenska artisterna.

- Det är givetvis tråkigt att det blivit så här. Hela tanken med Countrykanalen.se var ju att svenska artister skulle få betalt från något håll, säger Per Gyllingberg på countrykanalen.se till Onair.

Onair.nu har tagit del av IFPI/SAMI:s standardavtal för icke-kommersiella webbradiostationer, och noterar att det innehåller många detaljerade instruktioner till hur stationen får lov att presentera musik:

T.ex. får man inte i förväg tala om vilka låtar som kommer att spelas, varje låt måste presenteras för lyssnaren, man får inte spela två låtar efter varandra från samma skiva, och dessutom får man inte spela två låtar av samma artist efter varandra.

- Hur ska man t.ex. kunna göra ett program om en viss artist?, frågar Per Gyllingberg retoriskt.

De svenska artisterna försvinner även i de förinspelade program som produceras av countrykanalen.se för Radio Tidaholm, Radio Falköping, Radio Sotenäs, Radio Nostalgi och Radio Wakeup.
Extern Länk:
http://www.countrykanalen.se

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten