TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-12-13 14:20:05
Brittisk sjuksköterska hängde sig
Den brittiska sjuksköterska som tog emot den uppmärksammade busringningen från en australisk radiostation, tog sitt liv genom hängning visar en polisutredning som presenterades idag.

Sjuksköterskan arbetade vid sjukhuset där prins Williams gravida fru Kate vårdades, och hittades död i förra veckan i ett sköterskeboende i närheten av King Edward VII:s sjukhus.
Tre dagar tidigare hade hon tagit emot ett samtal från radiostationen 2Day FM i Australien. Man busringde och uppgav sig för att vara drottning Elizabeth II och prins Charles. Hon kopplade vidare samtalet till en kollega som avslöjade medicinska detaljer kring Kates tillstånd.

- Sjuksköterskor är utbildade till att vårda människor, inte att hantera journalistiska trick, säger sjukhuschefen John Lofthouse i ett skarpt uttalande mot radiostationen, via brittiska The Telegraph.

Radiostationens moderbolag har framfört en officiell ursäkt och uppgivit att man kommer att kompensera sköterskans familj med motsvarande 3.5 miljoner kronor.

Trots dödsfallet har radiopratarna fortsatt att raljera över telefonsamtalet och historien, i etern, rapporterar australiska medier.

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten