TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-02-28 20:22:17
Bråk om kommunfullmäktigesändningarna i Gävle
70000 kr ville Gävle Närradioförening ha för att sköta årets kommunfullmäktigesändningar.
40000 kr begärde Cityradion Gävle. Kommunen valde att låta uppdraget gå till närradioföreningen, och nu har Cityradion och flera borgliga politiker ifrågasatt upphandlingsförfarandet.


Bo Sundström, chef för Cityradion Gävle, säger till Gävle Dagblad att han har visat för kommunen att han kan sköta sändningarna för 30000 kr lägre pris än Närradioföreningen, och dessutom ge bättre ljud.
Han misstänker att skälet är politiskt:
- Det här handlar bara om politik. Kommunen vill hålla liv i närradioföreningen, säger Bo Sundström.

Daniel Olsson (s), ordförande för kommunfullmäktige i Gävle förklarar varför Gävle Närradioförening har fått uppdraget:
- Närradioföreningen erbjöd oss fler tjänster som vi tycker är intressanta. De kommer att intervjua enskilda politiker och dessutom göra reportage som gynnar demokratin i Gävle mer än den enklare tjänst som Cityradion erbjuder.
Daniel Olsson säger vidare att Bo Sundström är fel ute när det gäller att politiska skäl skulle stå bakom beslutet.
- Jag har hört att det påstås att Gävle Närradioförening ska vara socialdemokrater, men jag vet inget om deras politiska sympatier. Lika lite vet jag var Cityradion står politiskt.

Fullmäktigemötet 20 februari

Vid kommunfullmäktigemötet den 20 februari fastslogs att radioutsändningarna skulle skötas av Gävle Närradioförening. Det blev en debatt mellan å ena sidan Micael Dahlberg (m) och Mats Ivarsson (fp) som ifrågasatte hur upphandlingen har gått till, å andra sidan Daniel Olsson (s), som svarade att de har varit ovana vid att få flera offerter för en sådan här tjänst.

De extra tjänster som Gävle Närradioförening har offererat har funnits med i en bilaga till offerten som Daniel Olsson sa har varit svårt att få tag på, och som har bidragit till diskussionerna kring upphandlingsförfarandet.
Extern Länk:
http://www.gavle.se/Kommun--politik/Moten-kallelser-och-protokoll/Kommunfullmaktige/

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten