Nyhet hämtad från OnAir.nu
2013-04-05 18:15:02
"Vi ska inte konkurrera med tidningarna"
Redaktionen
Efter kraftig kritik från Tidningsutgivarna, mot att Sveriges Radio ska göra om sin förstasida på sverigesradio.se, säger Sveriges Radio till Dagens Media att man inte ska konkurrera med tidningarna.
Det var i ett nummer av den interna tidningen Radiotidningen som Sveriges Radio berättade att man ska bygga om sin förstasida på sverigesradio.se för att få "ett samlat grepp vad gäller nyhetsrapporteringen". Meningen är att bygga ihop dagens förstasida med det som idag är Ekots förstasida. Dagens "snurra" som visar kommande program på de fyra rikssända FM-kanalerna, ska flytta till högerspalten och bli lite mindre.

Tidningsutgivarna, TU, en organisation som samlar de största dagstidningarna, hävdade att man med statliga medel skulle konkurrera ut en redan hårt ansatt bransch. Att det skulle vara så hävdar TU berodde på att texten i Radiotidningen nämnde Aftonbladet.

I ett webb-TV-inslag säger nu Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl att hela debatten är ett missförstånd och att man har dragit förhastade slutsatser från artikeln:
Vi ska dra ner, vi ska spara 120 miljoner kronor under kommande år, genom att göra den med lite färre människor [...] Och vi lyckas förmodligen med den modernisering man får med sig att göra den lite bättre.

Vidare säger Björn Löfdahl att man genom moderniseringen ska göra webben lite mer lättläst, begriplig och lättillänglig.

Bild: Björn Löfdahl, Sveriges Radios programdirektör.
Foto: Sveriges Radio
Copyright © OnAir.nu - Citera oss gärna, men glöm inte ange källa.
Allt material t ex text, bild och grafik är skyddat av lagen om upphovsrätt.
Kopiering - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål
- är förbjuden och förutsätter tillstånd.