Nyhet hämtad från OnAir.nu
2013-01-30 23:33:32
Rix FM och Sveriges Radio får böta
Patrick Reinthal
Flera av Rix FM:s lokala stationsbolag samt Sveriges Radio tvingas betala böter till Förvaltningsrätten i Stockholms län på grund av otillbörligt gynnande av kommersiella intressen, skriver Dagens Media.
Fem av Rix FM:s lokala stationsbolag döms att betala 10.000 kr vardera för att ha sänt ett sponsringsmeddelande för Rix FM Festival som har ansetts vara otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

Även Sveriges Radio får böta. Detta efter att Christine Melzer fick dela ut sin bok som bonusgåva i programmet "Ring så spelar vi", vilket ansågs vara en överträdelse mot vad man ansåg vara motiverat ur ett allmänintresse. Bötesbeloppet för Sveriges Radio var på 50.000 kronor.

Det är Granskningsnämnden vid Myndigheten för radio och TV som har ansökt till Förvaltningsrätten i Stockholms län om att påföra bötesbelopp till stationerna som har fällts för överträdelse av reglerna om otillbörligt gynnande. Det lägsta beloppet som Förvaltningsrätten kan döma ut är 5000 kronor och som högst 5 miljoner kronor. Avgiften betalas till staten.
Copyright © OnAir.nu - Citera oss gärna, men glöm inte ange källa.
Allt material t ex text, bild och grafik är skyddat av lagen om upphovsrätt.
Kopiering - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål
- är förbjuden och förutsätter tillstånd.