TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Åtta månaders fängelse  
Ja, det blev domen mot den radioprofil efter att han dömts mot sitt nekande för att ha förgripit sig sexuellt sig på en minderårig flicka i mars i år.

Då offret är en person under 15 år rubriceras brottet automatiskt som våldäkt mot barn.
Det här skriver Aftonbladet idag.

Han ska också betala 40 000 kronor i skadestånd till flickan.

Rockklassiker i Boliden  
Idag startade Rockklassiker en slavsändare i Boliden.

Den nya frekvensen är 87,8 MHz.

Huvudfrekvensen är sedan tidigare 90,9 MHz och sändaren finns i Skellefteå.

Glasskalas på lokala Mix Megapol  
På onsdag, 5 oktober bjuder lokala Mix Megapol 107,3 i Göteborg sina lyssnare [och tittare] på glass.

Sedan en tid tillbaka har Mix Megapols Morrongäng en egen glass - "ElGlassico" och i morgon passar man på att bjuda på detta.

Två pallar glass, 1 000 stycken har man och svänger man förbi Frihamnen i Göteborg i morgon bitti kan man även passa på att kanske vinka hem då programmet även sänds lokalt i Kanal5.

Det Lätta Priset till Klartext i P4  
Radioprogrammet Klartext, som sänder nyheter på lätt svenska i P4, tilldelas Det Lätta Priset 2011.Priset delas ut av Centrum för Lättläst.

Programmet som sen många år tillbaka produceras i radiohuset i Falun har fått "Det lätta priset" 2011 och belönas med 25 000 kronor av stiftelsen Centrum för lättläst.

"Det lätta priset" delas varje år ut av Centrum för Lättläst till personer eller organisationer som gjort insatser för att öka begripligheten inom något område.

Priset kommer att del...
- Läs hela nyheten >>

Premiär för Alltid Nyheter  
Idag, måndag är det premiär för Sveriges Radios nya kanal - Alltid Nyheter.

Nyhetskanalen kan höras på webben, i mobiler och i DAB-nätet. Nu är namnet för den nya kanalen spikad.

– Alltid Nyheter är ett fyramånadersprojekt i form av ett radiolabb där vi testar ett antal saker. Efter fyra månader ska kanalen utvärderas, säger Björn Löfdahl, programdirektör på Sveriges Radio.

Lyssna på reklamspot för Alltid Nyheter
http://www.onair.nu/ljudarkivet/

Alltid Nyheter i Digitalradion  
- Alltid Nyheter är ett fyramånadersprojekt i form av ett radiolabb där vi testar ett antal saker, säger Björn Löfdahl, programdirektör på Sveriges Radio. Efter fyra månader ska kanalen utvärderas.

Digitalradion ger en ökad valfrihet genom att fler kanaler kan sändas i hela landet och inte bara i storstadsregionerna, vilket är fallet idag. De tillgängliga frekvenserna för digitalradio ger plats för upp till 60 nationella, regionala och lokala kanaler, vilka kan tas emot på alla de platser där radion fungerar, inklusive bilen och sommarstugan. En kanal som Alltid Nyheter som idag inte får pla...
- Läs hela nyheten >>

Åkeson slutar på Mix Megapol  
Claes Åkesons radiokarriärer på Mix Megapol är över - efter bara 7 veckor.

Åkeson tog över efter Adam Alsing i Äntligen Morgon. Nu känner han att det inte går att få ihop radiojobbet med att bo i Örebro och samtidigt ha barn, det är den officiella förklaringen till att han slutar.

Vem som ersätter Åkeson är är långt från klart. Rekryteringsprocessen pågår redan nu. I veckan har David Hellenius vikarierat för Åkesson som vart sjuk.

Radiogalan 2011 - Vinnare!  
Ikväll delas Stora radiopriset ut på Folkets hus i Stockholm.

Här presenterar vi alla vinnare av Stora radiopriset 2011
De nominerade:

Årets rookie
– En person som har utmärkt sig under året som en ny radiopersonlighet,...
- Läs hela nyheten >>

Årets Rookie - Fredrik Federley  
Fredrik Federley blev årets Årets Rookie i svensk radio på Radiodagen, första priset som delades ut idag.

Ikväll arrangeras Radiogalan och OnAir presenterar som vanligt vinnarna.

Elektronisk radioundersökning  
MTG Radio och SBS har beslutat att använda sig av en elektronisk mätmetod, PPM, vid framtida lyssnarundersökningar. Även Sveriges Radio deltar och provar mätmetoden under två år.
PPM (Personal People Meter) har sedan flera år används både i Danmark och i Norge.


Undersökningarna genomförs av TNS SIFO på branschens uppdrag.

– Radiobranschen tar nu ett nytt gemensamt steg i och med detta avtal. Vi är övertygade om att den nya mätmetoden kommer att stärka radiomediet på reklammarknaden. För oss är det viktig att medverka till att Sverige även i fortsättningen har en gemensam nationell radiovaluta, säger vd:arna Anna Berggren MTG Radio, Staffan Rosell S...
- Läs hela nyheten >>

Bandit på ny frekvens i Skåne  
Bandit hörs nu på 96,3 MHz i Malmö med omnejd.

Sändaren sitter i Hörby och ska ge förbättrad mottagning, uppger stationen.

100 miljoner till engångssatsning  
Regeringen föreslår i dag att 100 miljoner kronor tas särskilt av radio- och tv-avgiften och riktas direkt som en engångssatsning på arkivprojekt i SVT, Utbildningsradio och Sveriges Radio.

– Förslaget innebär att ytterligare steg tas mot en förändring av principerna för public service finansiering och oberoende ställning, säger Sveriges Radios ledning Mats Svegfors och Cilla Benkö.

– Det förvånar onekligen att detta steg av politisk direktstyrning av vår verksamhet tas just när den nyligen tillsatta public serviceutredningen har inlett sitt arbete. Vi uppfattar att politisk enig...
- Läs hela nyheten >>

Sportextra firar 50 år  
Lasse Granqvist, Lars-Gunnar Björklund och Ralf Edström är alla på plats i Radiohuset i Stockholm 17 september för att fira 50 år med Radiosportens specialprogram ”Sportextra”.

Sportextra fyller 50 år och det firas med ett evenemang i Radiohuset 17 september. Det blir två fullspäckade timmar med de största namnen inom svensk sportjournalistik. Det blir sportsnack med Lars-Gunnar Björklund som var med redan från starten i september 1961. Sportextraprofiler som Tommy Engstrand och Lasse Granqvist liksom expertkommentatorerna Ralf Edström och Lars-Gunnar Jansson kommer att ...
- Läs hela nyheten >>

RIX FM hörs nu i Kramfors  
Sedan april i år kan Sundsvallsborna höra RIX FM igen, efter 2,5 års frånvaro på orten. Nu i dagarna har en slavsändare driftsatts till stationen. Det är Kramfors som fått frekvensen 106,3 MHz.

Fler frekvenser på gång
Utöver nyligen driftsatta Kramfors, kan det bli aktuellt att fler slavsädnare kommer driftsättas runt Sundsvall i framtiden.

SR-anställd misstänks för bedrägeri  
En medarbetare på Sveriges Radio får sparken med omedelbar verkan sedan en internkontroll visat att vederbörande använt hundratusentals kronor av företagets pengar för egen räkning.

Sveriges Radio har polisanmält händelsen, skriver bolagens vd Mats Svegfors och vice vd Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Den tidigare SR-medarbetaren ska ha arbetat med redaktionellt arbete.

NYHETER
För äldre nyheter använd sök i menyn