TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Gran måste flyttas för Musikhjälpen  
Den stora julgranen på Gustav Adolfs torg i Göteborg måste flyttas, bara en vecka efter att den kom på plats. Detta på grund av att den skymmer sikten för välgörenhetsprojektet Musikhjälpen, en flytt som kan komma att kosta 100.000 kronor.

Julgranen måste flyttas ett 40-tal meter.

- Granen skymmer inspelningsmöjligheterna, kameravinklar för tv och sådant där, säger Lena Jakobsson, vid park- och naturförvaltningen, till Göteborgs-Posten.

Journalister på SR prisades  
Daniel Öhman och Malin Olofsson vann ikväll Stora Journalistpriset i kategorin Årets Avslöjande för radioserien och reportageboken Matens pris och Amanda Glans och Erik Hedtjärn vann i kategorin Årets Berättare för Partiledaren – en P1-dokumentär om Juholts väg till makten.

Daniel Öhman och Malin Olofsson för Matens pris:
– Fantastiskt kul! Om jag någon gång skulle vinna detta pris så var det just för denna serie för det är det journalistiskt bästa jag har gjort, säger Daniel Öhman.

– Det känns väldigt bra att denna typ av granskning av livsmedelsproduktionen uppmärksammas så att fler känner sig inspirerade att jobba med frågan. Vi står ju inför ...
- Läs hela nyheten >>

Julradio till jul  
För den som endast vill höra jullåtar i radion, finns det flera möjligheter även i år. Sveriges Radio, SBS Radio och webbradiokanalen julradio.se står för leveranserna.

Sveriges Radio
Två digitala julkanaler, P2 Klassisk Jul och P4 Bjällerklang och har redan startat sina sändningar.

Kommersiell radio
Stockholmsstationen Vinyl 107 förvandlas till Vinyl 107 Jul på första advent.

Webbradio
För tionde året i rad, sänder webbradiostationen julradio.se

Peter Borossy tillbaka i radion  
Arbetsbrist eller inte - Peter Borossy är nu tillbaka i Lugna Favoriter, men nu på kvällarna.

Den 9 september i år ska Borossy ha kallats till sin närmsta chef och fick då beskedet att han skulle sägas upp på grund av arbetsbrist. Lyssnarsiffrorna ansågs inte tillräckligt bra och man ville modernisera kanalen.

Företaget ville att Peter Borossy skulle fortsätta att jobba under uppsägningstiden och under den här perioden ska företaget, enligt stämningsansökan, ha meddelat de övriga anstä...
- Läs hela nyheten >>

Mix Megapol nu i Olofström  
Nu har Mix Megapol startat en ny slavsändare. Den tillhör Karlskronatillståndet och sänder ifrån Olofström i Blekinge län på frekvensen 95,2 MHz.

Frekvenser för Blekinge
104,7 Karlskrona
104,7 Karlshamn
107,7 Kallinge
95,2 Olofström

De fick årets språkpris  
Sveriges Radios språkpris 2011 tilldelas Ginna Lindberg, korrespondent i Washington och till Lars-Åke Gustavsson, Trafikredaktionen P4 Stockholm.

Sveriges Radio har delat ut språkpris sedan 1987. Till en början var det ett enda pris, men sedan 2001 utses två pristagare per år – en medarbetare i lokal kanal och en medarbetare i riksprogram. Prisets syfte är att främja det talade språkets utveckling och stimulera intresset för språkbehandlingen i radio. Det delas ut för ”föredömlig behandling av svenska språket”. Bland pristagarna från tidiga...
- Läs hela nyheten >>

Han leder P3 Guld 2012  
Den kritikerrosade artisten och låtskrivaren Salem Al Fakir blir programledare för Sveriges Radios musikgala P3 Guld. Det blir första gången som den 30-årige Salem Al Fakir är programledare.

Lördag 21 januari sänder Sveriges Radio P3 och SVT1 P3 Guld 2012 från Lisebergshallen i Göteborg.

– Spontant känner jag mig som rätt man på rätt plats. Fast egentligen vet jag ju inte vad jag gett mig in på. Jag är lika nyfiken på hur det ska bli som alla andra, säger Salem Al Fakir.

Han har regelbundet gästat P3-program som Musikguiden i P3, P3 Populär och Morgonpasset i P3.

–...
- Läs hela nyheten >>

Mix Megapol nu i Östhammar  
Nu har Mix Megapol startat en ny slavsändare. Den tillhör Norrtäljetillståndet och sänder ifrån Östhammar i Uppsala län på frekvensen 90,9 MHz.

Norrtäljestationen startades i somras, och flera slavsändare driftsattes. Nedan redovisas Norrtäljetillståndets samtliga frekvensen.

Frekvenser
92,0 Norrtälje
89,9 Hallstavik
96,8 Runmarö
90,9 Östhammar

OnAir.nu läggs ner vid nyår  
Sveriges Radioportal OnAir.nu kommer inom kort att läggas ner.
Orsaken är enligt ägarna, Berglund Produktion och Stenberg Media att det inte längre är försvarbart att driva en sida som inte säljer annonser.


- Jag har inte lyckats få den respons från annonsörerna genom åren som jag önskat. Dåligt med annonser - inget klirr i kassan. Ekvationen är enkel. De pengar som kommer in räcker inte ens till drift och underhåll som Mikael har hand om. Hos oss fungerar det som i vilket annat företag som helst, går det minus vill ingen fortsätta "år ut och år in", säger Pontus Stenberg som även ansvarar för fre...
- Läs hela nyheten >>

Radioseven på Dreamhack  
Radioseven kommer att vara på plats med studio på Dreamhack Winter 2011, man kommer även höras över FM på 107,0 över Jönköping.

Radioseven ligger även i digitalradionätet DAB+ över Stockholm, Uppsala samt Gävle i Teracoms pilotprojekt för den nya digitalradion.

Inget tillstånd för ABF  
Arbetarnas Bildningsförbund Västernorrland får nej på sina ansökningar för att sända närradio i Sundsvall, Örnsköldsvik och Kramfors.

Myndigheten för radio och tv som tagit beslutet anser att ansökan har formella brister och att ABF inte visat hur den lokala förankringen uppfylls. Man har inte heller talat om vilken person som ska vara ansvarig utgivare respektive ställföreträdande utgivare.

Tillståndsmyndigheten uppger i sitt beslut att man begärt in besked från ABF Västernorrland hur sammanslutningen uppfyller kravet på en...
- Läs hela nyheten >>

Avbrott på lokalradion  
Sveriges Radio P4 Jönköping hade under mitten av oktober ett längre sändningsavbrott. Lyssnarna fick istället höra Skaraborgssändningarna. På Sveriges Radio ser man allvarligt på avbrottet.

- Det är något som ska utredas, säger Lars Bernfalk, kanalchef på SR Jönköping till jnytt.se

Sveriges Radio Jönköpings sändningar slocknade mitt i sin nyhetssändning. Avbrottet som varade i cirka 70 minuter. Enligt kanalchefen Lars Bernfalk ska sändningsavbrottet berott på ett tekniskt fel hos nätoperatören Teracom genom en trasig mast på Bondberget.
- Under tiden som jag varit här i min roll ...
- Läs hela nyheten >>

Lyssnarna får rösta i P3 Guld  
P3 Guld ändrar sin röstning och för första gången i musikprisets tioåriga historia bjuds publiken in att vara med och kora vinnarna i samtliga nio priskategorier. Dessutom går P3 Guld över till sms-röstning.

– P3 Guld är publikens pris. Därför känns det bra att publikens röster nu kommer att väga tyngst i samtliga kategorier, säger Maths Broborg, projektledare för P3 Guld.

Inför P3 Guld 2012 kan för första gången alla som vill vara med och rösta fram vinnarna i galans nio priskategorier, alltså även i de så kallade genrekategorierna Årets hiphop/soul, Årets dans, Årets rock/metal och Årets p...
- Läs hela nyheten >>

Kanalförvirring i Ljungby  
UPPDATERAD Det har varit förvirrat för radiolyssnarna i Ljungby. Den 25 oktober gick administratören för Rockklassiker på facebook ut med följande information.

"Nu finns Rockklassiker i Ljungby. Denna småländska stad som vunnit pris som tråkigast i landet har nu blivit MYCKET roligare! Grattis Ljungby, Rockklassiker finns på 105,2."

Mix i etern..
Efter att OnAir.nu skrivit om Rockklassikers nya slavsändare har flera lyssnare i Ljungbytrakten hört av sig och berättat att nyheten är felaktig. SBS Radio återutsände sitt andra stora varumär...
- Läs hela nyheten >>

Rockmusik i fjällvärlden  
Nu hörs Rockklassiker i Sälenfjällen då personalen jobbat med att montera upp nya slavsändare. Dessutom är en ny högmast på plats och i drift för huvudfrekvensen.

Nu hörs Rockklassiker i Sälenfjällen då personalen jobbat med att montera upp fyra nya slavsändare för att förbättra täckningen i fjällvärlden. Dessutom har man installerat en helt ny högmast för huvudsändaren som förbättrar mottagningen främst områdena runt Borlänge och Falun.

De nya frekvenserna i Dalarna
101,5 i Tandådalen/Hundfjället
107,1 i Lindvallen/Sälens by
107,1 i Granfjälls...
- Läs hela nyheten >>

NYHETER
För äldre nyheter använd sök i menyn