TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Musikhjälpen 2011 = 18 miljoner  
I dag, söndag 18 december kl. 18.11, släpptes Musikhjälpens programledare Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor ut ur glasburen på Gustav Adolfs torg i Göteborg efter att ha direktsänt i sex dygn. Över 18,1 miljoner kr har samlats in för flickors rätt att gå i skolan.

– Jag trodde inte stödet kunde bli större och engagemanget starkare än förra året, men jag hade fel. Vi har aldrig haft så mycket folk som stöttat programledarna utanför buren och initiativen runtom i landet för Musikhjälpen har varit enorma, säger David Gustafsson, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Musikhjälpen bygger på att publiken skickar sms och skänker 50, 100 eller 2...
- Läs hela nyheten >>

Radiohits har nybyggd studio  
Radioälskaren John Hansson i Sundsvall har precis blivit klar med sin nybyggda studio. Radiostationen hörs på webben och heter som tidigare Radiohits. Mixerbordet har han fått från Radio Guld i Sundsvall som nyligen köpt ett nytt.

Bred blandning
John spelar bl a disco, pop, gamla godingar, trance, punk, R&B, rock, country, jazz.
50-, 60-, 70-, 80-, 90- och även ny modern musik.

En riktig eldsjäl
John är en riktigt eldsjäl och har mångårig erfarenhet från tidigare radioprojekt, och har sänt mycket närradio i Sundsvall på 89,7 MHz. Då hette hans program Radiopop, berättar John för OnAir.nu

Nu fokuserar ...
- Läs hela nyheten >>

Rymdradio hos Nasa  
Nasa startar en radiokanal med fokus på rock och indie. Den internetbaserade kanalen ska heta Third Rock Radio och går att lyssna på via Nasas hemsida, men ska även lanseras för smartphones framöver.

- NASA söker ständigt nya och innovativa sätt att engagera allmänheten och inspirera en ny generations forskare och ingenjörer, skriver Nasa i ett pressmeddelande.

Kjell Eriksson slutar på VAKNA!  
Efter tre år som redaktör på VAKNA! med The Voice väljer nu Kjell Eriksson att sluta som redaktör för programmet.

Kjell Eriksson skriver på Twitter att han är nöjd med vad han åstadkommit under dessa tre åren med programmet.

Just nu är Kjell Eriksson aktuell med ett nytt program i SVT där han ska träffa alla sina 5000 vänner på Facebook.

Sebastian Voght lämnar radion  
Radioprataren Sebastian Voght lämnar radion efter 19 år i etern. De senaste 7,5 åren har han hörts på The Voice 105,9 Stockholm. Sista sändningen gick på fredagen.

Sebastian Voght kommer nu arbeta med sin reklambyrå Mediaguran.

Sedan det blev känt att Sebastian skulle sluta, har han blivit erbjuden att fortsätta som programledare inom radion. Han har dock valt att tacka nej till alla förslag som kommit in. Detta för kunna att fokusera på företaget som expanderat snabbare än han anat, berättar Sebastian för OnAir.nu

Radiostationer
Han har jobbat...
- Läs hela nyheten >>

NRJ till SBS Radio  
NRJ Group avslutar samarbetet med MTG Radio. NRJ ska istället ska NRJ samarbeta med SBS Radio.

Avtalet börjar gälla i januari 2013, skriver SBS i ett pressmeddelande. Medarbetarna på NRJ får behålla sina jobb men flyttar till SBS Radios lokaler.


NRJ äger i dag 20 radiotillstånd i Sverige, men sänder bara sitt eget format i Stockholm, Göteborg och Malmö. Resten av NRJ 20 radiotillstånd kommer att användas för att sprida Mix Megapol och Rockklassiker på fler orter.

- SBS Radio har satsat ordentligt och tagit marknadsandelar, det känns därför väldigt spännande att vi nu ingår ett samarbete. Det känns dessutom bra att de som idag arbet...
- Läs hela nyheten >>

Ny VD för MTG Radio  
Robert Kviby, som idag är marknadsdirektör för MTG TV, blir ny VD för MTG Radio. Vad MTG Radios avgående VD Anna Berggren ska göra är ännu oklart.

Robert Kviby har arbetat inom MTG sedan 2003, då han började på TV3 som trainee. Mellan 2005 och 2008 var han nationell försäljningschef på MTG Radio. Hans uppdrag som marknadsdirektör för MTG TV tas över av Thérese Liljedahl, som idag är chef för ceative sales-avdelningen.

Robert är helt rätt person att leda den fortsatta utvecklingen av MTG Radio. Kommersiell radio står inför många viktiga...
- Läs hela nyheten >>

SR + Spotify + Wimp = sant  
Nu läggs valda delar av Sveriges Radios innehåll ut på Spotify och Wimp på försök under ett år. Framförallt är det humor från P3 men också Ekots lördagsintervju och några utvalda Sommarprogram. Allt som allt cirka 700 ljudklipp till att börja med.

– Vi vill att vårt innehåll ska vara tillgängligt för publiken där den finns därför att alla har rätt att ta del av vårt innehåll. Den publik som inte kommer till oss måste vi möta på andra plattformar. Detta är en naturlig utveckling för ett medieföretag som så starkt präglas av både trovärdighet och förnyelse, säger Cilla Benkö, vice vd på Sveriges Radio.

Omkring 7 miljoner lyssnar på...
- Läs hela nyheten >>

Används närradio i kommersiella syften?  
Regeringen ger Myndigheten för radio och tv i uppdrag att kartlägga om närradio utnyttjas för kommersiella ändamål, och i så fall i vilken utsträckning. Myndigheten ska överväga och, om det bedöms motiverat, föreslå regeländringar eller andra åtgärder i syfte att motverka sådan användning.

- Närradion har betydelse för föreningslivet. Om det förekommer att närradiotillstånd används i rent kommersiellt syfte riskerar det att tränga ut föreningslivet från närradion och att snedvrida konkurrensen på den kommersiella radiomarknaden. Det är varken bra för närradion eller för den kommersiella radion, säger medieminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Närradion är det lokala föreningsl...
- Läs hela nyheten >>

Cityradion fokuserar på en frekvens  
Från 2 januari 2012 kommer det bli förändringar för närradiostationen Cityradions lyssnare i östra Värmland. Det gäller de nuvarande frekvenserna 103,8 och 97,0 MHz.

Istället för att täcka in sändningsområdet Karlskoga och Degerfors Kommun med två sändare på vardera 500 watt ERP, kommer Cityradion från 2 januari 2012 att öka effekten på huvudsändaren på 103,8 MHz som sitter i Teracoms TV-mast söder om Degerfors från 500 Watt ERP till 1 500 Watt ERP.

På så sätt täcks båda kommunerna i östra Värmland med en sändare och gör det lättare för lyssnarna att höra s...
- Läs hela nyheten >>

Telefonstrul anmält till skyddsombudet  
Skyddsombudet vid Sveriges Radio har anmält det nya telefonsystemet kallat MEX som inte fungerar som det ska. När telefonerna inte fungerar blir produktioner lidande och medarbetare vid Sveriges Radio upplever stress.

Telefonerna på Sveriges Radio är kopplade till medarbetarnas mobiltelefoner men dålig täckning inne i Sveriges Radios lokaler gör att det inte fungerar. Vid ett tillfälle när telefonerna inte fungerade lämnade en programledare i Malmö ut sitt privata telefonnummer.

Det nya telefonsystemet infördes stegvis i början av året med start i Norrköping. Redan då slog medarbetare larm om att det inte fu...
- Läs hela nyheten >>

Radio Båstad förnyar på webben  
Närradiostationen Radio Bostad har i dagarna publicerat sin nya hemsida. Här kan man ta del av stationens program, programledare, historia och lyssna på stationen via webbradio.


Sändningarna startade under våren 1993, då under namnet Sommarradion i Båstad. Sedan dess har stationen drivits som lokal radiokanal över Bjäre, NV Skåne och Halland. Parallellt med radiostationen har det bedrivits utbildningar i olika former.

Många av dagens Svenska radio- och TV-medarbetare har börjat sin karriär på Radio Båstad.

Teracom ska justera priserna för radio  
Teracoms priser för utsändning av ljudradio och fri-tv ska baseras på bokförda kostnader samt en skälig avkastning, enligt de skyldigheter PTS beslutat om.

Teracoms skyldigheter innebär bland annat att företagets prissättning av utsändning av analog nationell ljudradio samt fri-tv ska baseras på företagets bokförda kostnader inklusive en skälig avkastning på investerat kapital.

PTS underrättade i oktober Teracom om att myndigheten hade anledning att tro att företagets prissättning inte var baserad på det kostnadsunderlag Teracom lämnat till PTS. ...
- Läs hela nyheten >>

Högt förtroende för SR  
Sveriges Radio har högst förtroende bland allmänheten i Sverige. I undersökningen ingår medieföretag, institutioner och företag. Hela 77 procent svarade att de har ett stort förtroende för Sveriges Radio.

I dag presenterades Förtroendebarometern som mäter allmänhetens förtroende för medieföretag, institutioner och företag i landet. Högst förtroende av alla fick Sveriges Radio där 77 % svarade att de hade stort förtroende för Sveriges Radio.

Även bland tonåringar och unga vuxna är förtroendet för Sveriges Radio väldigt högt (80%).

– Ett starkt förtroende hos det svenska folket är en av Sver...
- Läs hela nyheten >>

Rockkanalen gör comeback i DAB+  
DB Media AB och deras danske samarbetspartner Kanal Plus dammar nu av varumärket Rockkanalen, och gör en heldansk variant av kanalen på DAB+.

Det körs igång ett par olika format och radiostationer för området runt norra Själland i Danmark med vilka man gemensamt vill testa både hur det är möjligt att bygga egen teknik, kostnader runt detta, täckningsområde, olika bandbredd och möjligheten för lyssnarna att förstå och ta emot signalen.

Redan idag har många danska lyssnare DAB i sin radiomottagare, och de nya varianterna av apparater k...
- Läs hela nyheten >>

NYHETER
För äldre nyheter använd sök i menyn