TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
White Trash i P1  
I en ny temaserie i P1, Dom kallar oss white trash, åker samhällsreportern Mia Blomgren ut till "en av de mest white trash-täta bostadsområdena i Sverige"


Man möter Lasse, två Kent, Flamman, Åke, Rödbetan m.fl. Den ene Kent kallas för ZZ Top pga sitt långa vita hår och skägg. Den andra Kent har jobbat som lastbilschaffis och har varit nykter i fyra månader. På Åkes T-shirt står det "Livet är ingenting för amatörer".

Mia Blomgren är programledare och har arbetat som reporter på Samhällsredaktionen sedan 1993. Hon arbetar annars med programmen Tend...
- Läs hela nyheten >>

Lite FM, nu på Facebook  
Tvåstadsstationen Lite FM som sänder över främst Vänersborg och Trollhättan, finns nu på Facebook.

Lite FM är "Tvåstads lokala musikstation som spelar ny och fräsch musik varvat med favoriter från tidigare decennier."

Man sänder främst över Vänersborg och Trollhättan, men sändaren går att höra från Frändefors i norr till Velanda och Väne-Åsaka i söder.

Stationen drivs av ett radiointresserat gäng med främsta mål att driva en alternativ radiostation för de boende i Tvåstadsområdet.


PTS söker upphandlare/jurist  
PTS söker en jurist till upphandlingsenheten.

Upphandlingsenheten arbetar med att bereda upphandlingsärenden, t.ex. upprätta förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, skriva avtal m.m.

Nu söker man en jurist med jur.kand-examen, och kunskap om offentlig upphandling och avtalsrätt.
Meriterande är om man har arbetat med offentlig upphandling tidigare, suttit ting vid förvaltningsdomstol, har kunskaper inom IT- och EU-rätt samt erfarenhet av at...
- Läs hela nyheten >>

Aschberg stäms för förtal  
Robert Aschberg stäms för förtal mot journalisten Sven Anér efter ett uttalande i maj i Radio1.

Sven Anér har engagerat sig mycket i Palmemordet, bl.a. 1993-2005 gav han ut ett nyhetsblad som hette "Palme-Nytt"
och som riktade skarp kritik mot mordutredningen.

I slutet av maj diskuterades Palmemordet i Radio1 och Aschberg ska ha fällt kommentaren "Ja, han är ju
helt galen!" om Sven Anér, rapporterar Dagens Media.

För detta uttalande yrkar Sven Anér på 5000 kr i skadestånd och som ska...
- Läs hela nyheten >>

Radiosändningar på årsdagen av terrorangreppen  
Idag är det ett år sedan terrorangreppen i centrala Oslo och på Utøya. Norska NRK samsänder med SR, finska YLE och danska DR.

Det kommer att bli många sändningar under dagen, både i etern och på webben, som samsänds i de nordiska Public Service-kanalerna.

Sveriges Radio

Minnesgudstjänst från Oslo Domkyrka - P1 kl 11.03-12.30

Dagens Sommarvärd är idag Eskil Pedersen, AUF:s ordförande. P1 kl 13.00-14.30.
Detta program sänds även i NRK, YLE och DR, samt repriseras i SR P3 kl 12.00-13.30

sverigesradio.se ...
- Läs hela nyheten >>

Lär dig ratta en 88-årig radiosändare  
Om du någon gång har velat veta hur man sänder med en radiosändare som har 88 år på nacken och sänder på 17.2 kHz, så har du chansen nu i sommar.

Att starta en sändare av den här typen är inte bara att "trycka på knappen". Det krävs mycket översyn så att de olika delarna fungerar innan man går vidare till nästa steg - delar som många gånger är mekaniska eller elektromekaniska.

För den som är intresserad av att lära sig hur, anordnar vänföreningen Alexander en tvådagars intensivkurs för nybörjare 6-7 augusti.
Medlemspriset är 850 kr, oc...
- Läs hela nyheten >>

Konflikt om varumärket Radiogamer  
För lite mindre än en månad sedan lades programmet Radiogamer i Radio1 ner. Christian Hedlund som ledde programmet, har ansökt om varumärkesskydd av namnet. Problemet är att MTG har gjort detsamma - på samma dag.


Programmet som producerades av Christian Hedlund, Jonas Berglöf och Tove Bengtsson, handlade om TV-spel, och sändes sista gången den 26 juni i Radio1, men repriseras t.o.m. augusti i etern.

När programmet lades ner sade Christian Hedlund att konceptet skulle utvecklas i en annan form, till något större. Några mer planer än så hade han inte då, och väljer att inte kommentera vilka planerna är id...
- Läs hela nyheten >>

Pigge tackar SR för reklamen  
I P3:s satirprogram Carpe F*****G Diem hävdades att Pigge Werkelin vill installera toaletter i Visby ringmur. Pigge tackar Sveriges Radio för reklamen, genom en helsidesannons i Dagens Nyheter.

Pigge Werkelin, känd som överlevare från tsunamin och driftig entreprenör, bygger semesterstugor under devisen "Alla ska ha råd att köpa sig en stuga!" I P3:s program Carpe F*****G Diem härmade Erland Karling Pigge och berättade att man ska bygga 700 miljoner stugor på Gotland, och dessutom även använda Visby ringmur som en...
- Läs hela nyheten >>

Flytt med bekymmer  
Radio Botkyrka 91.6 håller just nu på att flytta sin studio. Glädjen över en ny fräsch studio förbyttes dock i förtvivlan när det blev översvämning i den lokal där den tekniska utrustningen var magasinerad.

Det är rätt mycket teknisk utrustning man har, upptäcker man om inte annat när man ska flytta studion. Internet, larm, telefoner, för att inte tala om själva sändningsutrustningen.

Radio Botkyrka sänder just nu en slinga med tips på vad man kan hitta på i sändningsområdet under sommaren. Samtidigt bygger man på en ny studio som man förväntas kunna sända ifrån fr.o.m. den 13 augusti.

Men mitt...
- Läs hela nyheten >>

Kritik mot P2:s tablåförändring  
Sveriges Radio planerar att förändra tablån för P2. Kritiker i bl.a. musikbranschen menar att utrymmet för alternativ musik riskerar att krympa.

Programmen Kalejdoskop, Klingan, Felicia och Folke ska enligt uppgift försvinna, och man ska istället stoppa in mer västerländsk klassisk musik till hösten.

Musikern Matti Bye är en hängiven P2-lyssnare som säger att kanalens programledare är folkbildande och oumbärliga i att sprida spännande musik som kan vara svårt att finna i mediemyllret. Han säger att det skulle...
- Läs hela nyheten >>

Norsk radio ville samla nationen  
Det norska Medietilsynet, motsvarande Myndigheten för Radio och TV i Sverige, har lämnat en rapport kring mediebevakningen av terrorhandlingarna i Oslo och på Utøya i juli förra året.


Rapporten lämnas varje år, och behandlar bl.a. hur NRK och de kommersiella radiokanalerna uppfyller kraven som ställs på dem. I en del av rapporten för 2011 behandlas mediernas insats efter terrorangreppen i Oslo och på Utøya den 22 juli 2011.

Som tillägg till de mer tekniska detaljerna som hur många timmar varje kanal behandlade ämnet, t.ex. att Radio Norge och NRK sände 52 resp 114 timmar med...
- Läs hela nyheten >>

Bollnäs, Vågen och Premier  
Bollnäs Närradio på 98.4 MHz fick nyligen en ny och fräsch hemsida. Samtidigt har Radio Vågen som också sänder på samma frekvens en ny Facebook-grupp. Och så sänder man Premier som är det nya namnet på Hope FM.

Den nya hemsidan är enkel men elegant och informativ, och nås på bollnasnarradio.se
Man kan också lyssna via webben om man inte skulle befinna sig i Bollnäs.

Radio Vågen

Radio Vågen, som är program från elever på radiolinjen på Bollnäs Folkhögskola, sänder också över Bollnäs närradio.
Sedan tidigare har man hemsidesadressen
http://cargocollective.com/radiovagen
men den är lätt oup...
- Läs hela nyheten >>

Radio Prime med ny hemsida  
Radio Prime i Bohuslän fick nyligen en ny hemsida.


Radio Prime, som sänder över närradiofrekvenser i Norra Bohuslän och södra Østfold i Norge, blev nyligen med en ny hemsida.

Den nya har ett lite modernare utseende, och en mer relaxad framtoning.

Du når hemsidan via länken nedan.

Raggarradio  
Nu finns raggarradio.se, webbradiostationen som bara sänder "raggarmusik" dygnet runt.

Raggarkulturen frodas som aldrig förr, och nu har man dessutom fått en egen kanal,
raggarradio.se. Musiken blandas med oldies, svensk schlager, och så givetvis Eddie Meduza,
som i dagarna skulle ha fyllt 64 år, och vars röst återhörs i flera av stationens jinglar.

Man har en egen musikspelare, men vill man lyssna via sin iPhone eller Android går det också
bra, via tunein.com.

Lördagskväll...
- Läs hela nyheten >>

Power Meet Radio för tredje året  
Som en del i Sommarradion 2012 i Västerås, bjuds det nu på Power Meet Radio för tredje året i rad, 5-7 juli kl 17-01 varje kväll. Frekvensen: 93.7 MHz

Det är Folkrörelsernas Medieförening i Västerås, FMiV, som i samarbete med Västerås Stad och dess arbetsmarknadsavdelning som arrangerar Sommarradion 2012 över närradiofrekvensen 93.7 MHz i Västerås. Sommarradion ger sommarjobb åt 22 ungdomar från olika gymnasieskolor med medieinriktning.

Totalt sänder man 9 timmar per dag Må-Fr, varav 5 timmar är live, resten repriser eller inspelat.

Pow...
- Läs hela nyheten >>

NYHETER
För äldre nyheter använd sök i menyn