TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
SR Play-appen nu till Android  
Nu finns den nya SR Play-appen också till Androidtelefoner. Den finns att ladda ner gratis från Google Play.

Appen har tidigare funnit med i det som tidigare hette Android Market, men har nu fått en omarbetning. I appen finns samtliga FM-kanaler, alla webbkanaler, extrasändningar med sport och presskonferenser. Dessutom reprissändningar från arkivet och poddradiosändningar.

Poddradioavsnitt kan både lyssnas streamat från Sveriges Radio eller laddas ner för senare lyssning, t.ex. om man inte har fri su...
- Läs hela nyheten >>

Ivar Ekman ny programledare för Konflikt i P1  
Utrikesmagasinet Konflikt får ny programledare i höst. Ivar Ekman heter han, och delar programledarskapet med Daniela Marquardt.

Ivar Ekman har tidigare varit redaktionschef för magasinet Filter samt Skandinavienkorrespondent för International Herald Tribune. Han har dessutom en master-examen i internationell politik vid Columbiauniversitetet i New York. Han har tidigare varit producent för programmet.

Konflikt startar på lördag, 25 augusti, kl 9.03.

Malmökanalen på Malmöfestivalen  
Malmökanalen på 89.2 MHz över Malmö sänder direkt från Skandinaviens största stadsfestival, Malmöfestivalen.

Det blir artistintervjuer, samtal med arrangörerna, besökare, man testar mat och mycket mer.

Den sändande föreningen Radio RGRA kommer också att sända direkt.
Söndag - 21-22
Måndag - 19-20
Tisdag - 18-19
Onsdag - 21-22
Fredag - 19-20

Vill man se vilka artister som uppträder och intervjuas, kan man gå in på aktualitetsprogrammet "Malmö direkt":s sida, via länken nedan.

Malmöfestivalen...
- Läs hela nyheten >>

Radio Linköping söker inspelningstekniker  
Sedan halvårsskiftet står närradiostationen Radio Linköping utan inspelningstekniker efter att Krister Nordins 40-procentiga tjänst som det upphör. Nu söker man ny inspelningstekniker med ljus och lykta.

Ronny Freiman arbetade fram till förra året vid ungefär den här tiden, som ansvarig för inspelning av Radio Linköpings program. Han hade arbetat som det under ca 10 år.
Därefter tog Krister Nordin över rollen.
För denna tjänst har han varit anställd av närradioföreningen till 40%.
Men nu upphörde hans tjänst vid halvårsskiftet.

Därför söker nu Radio Linköping efter en ny inspelningstekniker....
- Läs hela nyheten >>

Inget Morronzoo i TV3  
Rix Morronzoo kommer inte att sändas i TV3 i höst.

I våras återupptogs Rix Morronzoo i TV3, efter att ha sänts i TV6 2008. Man hade i våras hyffsade tittarsiffror. Trots detta väljer man att inte fortsätta satsningen i höst, rapporterar Dagens Media idag.

Vad som kommer att sändas istället, väljer man i dagsläget att inte nämna.

Ny teknikchef på MTG Radio  
MTG Radio meddelar idag att man har rekryterat Anders Rällvik som teknikchef.


Anders har tidigare varit teknikchef för NRJ Norden, och kommer närmast från NRJ Group i Paris där han har varit teknikchef sedan 2005.

Christer Modig säger:
-Anders är en av Europas mest erfarna och meriterade teknikchefer, och hans kompetens kommer att vara en viktig tillgång för oss när radio digitaliseras. Vi är glada att ha honom ombord och jag ser fram emot att arbeta med honom....
- Läs hela nyheten >>

SBS Radio startar radioplay.se  
Samtliga SBS-kanaler och en del nya webbradiokanaler. Det kommer man att bjuda på via radioplay.se

I september startar den nya tjänsten, som både kommer att erbjuda samtliga nuvarande SBS-radiokanaler, men även en del nya webbradiokanaler. Bl.a. kommer man att erbjuda "We love 80's" med 80-talsstjärnan Paul Young ("Love is in the air", m.fl.) och "Party People" med David Guetta.

radioplay.se kommer att startas i september som sagt, men redan nu kan man anmäla sin epostadress via sidan, och b...
- Läs hela nyheten >>

Livesändningar från Kulturkalaset  
Mångkulturella radionätverket Radiotorget.net sänder live under Kulturkalaset i Göteborg.

Radiotorget.net verkar bl.a. i olika föreningar som sänder närradio på olika språk i Västra Götaland, och ska vara en resurs för samhället och myndigheterna när man har behov av att kommunicera till invånare som talar andra språk än svenska.

Under Göteborgs Kulturkalas kommer man att sända live på sju olika språk från Nordstan i Göteborg, kl 10-19 i dagarna två.
Frekvenserna är 94.9, 100.2, 10...
- Läs hela nyheten >>

Sven Anér stämmer Christer Modig  
Som Onair.nu tidigare skrivit om, stämdes Aschberg för förtal mot journalisten Sven Anér. Nu riktas stämningsansökan om mot den ansvarige utgivaren, Christer Modig.

I slutet av maj ska Aschberg ha fällt kommentaren "Ja, han är ju helt galen!" om journalisten Sven Anér. För detta uttalande stämdes Robert Aschberg i Stockholms tingsrätt.

Men eftersom Aschberg inte är ansvarig utgivare för Radio1, riktas nu stämningsansökan om mot den som är det, dvs Christer Modig, rapporterar Dagens Media.
Sven Anér yrkar på 5000 kr i böter, vilket ska gå till Läkare utan ...
- Läs hela nyheten >>

Vårdföretag krävde bli omnämnda i Radio1  
Vårdlänken, som är ett bemanningsföretag inom vård och omsorg, köpte domänen cissiwallin.se när hon hade glömt förnya den. Sedan krävde de att bli omnämnda i Radio1 för att hon skulle få tillbaka den.

Två anställda på Vårdlänken mailade följande text till Cissi Wallin på Radio1:

Hej Cissi,
Vi på kontoret satt och lyssnade på ditt program, och tack förresten för ett fint sådant, att du inte hade domänen cissiwallin.se. Vi har köpt den till dig och tänkte att om du nämner vårt företag Vårdlänken Bemanning och Rekrytering på radion säg 20 ggr får du den gratis =) Annars så tar vi betalt =) ...
- Läs hela nyheten >>

Radio Båstads Hasse Strandberg byter jobb  
Hasse Strandberg som har varit chef för Radio Båstad i många år, går från Radio Båstad till Sveriges Radio Kristanstad.

Han har inte bara varit stationschef, han har också varit kursansvarig för många av de programledarutbildningar som har varit knutna till Radio Båstad, eller Sommarradion i Båstad som den tidigare hette - bl.a Akademi Båstad, där många programledare i både Public Service och PLR tog sina första radiosteg.

På SR Kristanstad börjar han på måndag.

Lyssnarsiffor - Pressmeddelanden  
Här presenterar vi stationernas pressmeddelanden i samband med att de nya lyssnarsifforna presenterades i morse.

Tänk på att stationerna själva kan vinkla sifforna i olika målgrupper för att hitta bra siffror att presentera utåt.
MTG Radio:


RIX MorronZoo tillbaka som Sveriges största morgonshow.

RIX MorronZoo med Roger, Titti och Ola Lustig tar tillbaka positionen som Sveriges största morgonshow från P3s ”Morgonpasset”. Samtidigt går även RIX FM förbi P3 o...
- Läs hela nyheten >>

TNS SIFO Radioundersökningar, Rapport III-2012  
Idag kom nya lyssnarsiffror för data om radiolyssnandet i Sverige. Lyssnarmätningen är gjord av TNS-SIFO som mäter antalet radiolyssnare fyra gånger om året.

71,5 procent av befolkningen lyssnar på radio minst fem minuter under ett genomsnittligt dygn, vilket motsvarar 5 712 200 personer i åldern 9-79 år. Den genomsnittliga lyssnartiden i hela befolkningen (inklusive de som ej lyssnat) är 2 timmar och 14 min per dygn. Bland dem som lyssnat är lyssnartiden 3 timmar och 7 minuter per dygn.

Det mest påtagliga är ökningen av webbradiolyssnandet, vilket ...
- Läs hela nyheten >>

Nikki Sixx till Bandit Rock  
Den 14 augusti har programmet "The side show countdown with Nikki Sixx" premiär på Bandit Rock.

Nikki Sixx är inte bara grundare, låtskrivare och basist i Mötley Crüe, han är också grundare och basist i bandet Sixx:A.M.
Dessutom är han fotograf, författare, äger ett klädmärke och programledare för "The side show countdown with Nikki Sixx".

Tisdag den 14 augusti kl 19.00 har programmet premiär på Bandit Rock, och kommer sedan att sändas tisdagar kl 19-21. Programmet fokuserar på den senas...
- Läs hela nyheten >>

Fredde Granberg och Henrik Johnson till Äntligen Morgon  
Under hösten kommer de två "extra-programledarna" David Hellenius och David Batra, att vara upptagna, och kan inte bisitta hos Gry Forsell och Anders Timell. Lösningen kommer utifrån.

De två vikarierna heter alltså Fredde Granberg och Henrik Johnson.

Mårten Söderström, SBS, säger till Dagens Media att de är valda för att de är folkliga, har lång karriär bakom sig, och dessutom känner de Anders och Gry.


Fredde Granberg är bland gemene man mest känd från Ronny och Ragge, men har även bl.a. producerat Markoolios musikvideos och barnprogrammet Dr Mugg.

Henrik Johnsson är...
- Läs hela nyheten >>

NYHETER
För äldre nyheter använd sök i menyn
2011-09-01
Alltid Nyheter från Sveriges Radio
2011-08-30
Vinyl 107 har ny logga
2011-08-25
Nyhetskanal startar 3 oktober
2011-08-24
Meteorolog tog sig ton
2011-08-23
Morrongäng i TV - men få kunde se
2011-08-19
Ny Mix Megapolsändare i drift
2011-08-18
Lennart Gårdinger död
2011-08-13
Äntligen Morgon byter namn