För dig som vill veta mer om radio
"Radio är trådlös överföring av signaler genom modulering av elektromagnetiska vågor med frekvenser lägre än ljusets. Överföringen kan ske via en så kallad radiolänk, det vill säga från en sändare till en mottagare, eller från en sändare till många mottagare, vilket kallas rundradio."
Avdelningen för Dig som vill veta mer om radio!
På den här avdelningen får Du information om radio, dess historia, hur den ser ut och låter idag samt hur det kan låta om några år.
Vi hoppas att denna avdelning ska vara till hjälp för Dig som kanske pluggar, är intresserad av historia eller bara vill veta hur det fungerar i radiovärlden.

Lite av vad som finns på /Om Radio/
Svensk Radio Idag
Hur drivs svensk radio idag, vem äger vad och var hör man stationer? Här får du svaret på det och mycket mer - dessutom en unik sammanställning av nätverken i Sverige.
Ordlista
Radiobranschen är fylld av kostiga ord. Vad betyder drivetime, playlist och trailer? I vår ordlistan kan Du se vad orden betyder.
Vad gör de idag?
Radiopratare kommer och går, men stationen brukar bestå. Men vart tog rösten vägen, OnAir ger Dig svaret.
Piratradio
Mercur, Nord, Syd - Piratradio = radiostationer som har sänt utan tillstånd i Sverige på FM-bandet. Det sägs att Sverige var näst sist i världen att inför reklamradio, vilket kanske inte är helt sant. Innan den lagliga reklamradion i Sverige startade 1993 har det funnits ett flertal stationer som sänt s k piratradio.
Mångfald eller enfald!
Den 1 april 1993 trädde den nya lokalradiolagen i kraft. Nu skulle radion bli fri. Efter 69 år av monopol skulle etern blomstra med en mångfald av radiostationer. Allt skulle bli så mycket bättre. - Lyssna på Anders Hultmans reportage...