TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2016-04-15 11:38:48
MTG får tre nya radiotillstånd i Stockholm och Göteborg
De tre utlysta radiostillstånden för privat radio i Stockholm och Göteborg går till MTG Sverige efter en sluten budgivning.
- Dagens besked är mycket glädjande och stärker vår beslutsamhet att investera långsiktigt i vår radioverksamhet, säger MTG Sveriges VD Anders Jensen


I februari utlyste MPRT (Myndigheten för Press, Radio och TV) de tre tidigare återlämnade tillstånden för privat radio i Stockholm och Göteborg. Tillstånden i Stockholm gäller 105,9 och 107,1 där Bauer Media Group tidigare sände The Voice och Vinyl 107, och 104,8 i Göteborg där MTG Sverige sände Bandit Rock.

Efter ett slutet anbudsförfarande står det nu klart att samtliga tre tillstånd tillfaller MTG Sverige.
- Dagens besked är mycket glädjande och stärker vår beslutsamhet att investera långsiktigt i vår radioverksamhet. Det är också en viktig signal om att det behövs en sundare marknadssituation, både när det gäller den kommersiella radion och på radiomarknaden i stort, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige och fortsätter:
- När radiotillstånden upphör att gälla 2018 är vår förhoppning att det vid tillståndsgivningen skapas bättre förutsättningar för mångfald och konkurrens. Det är nödvändigt för att ytterligare stärka och utveckla den kommersiella radion.

Vilka programformat MTG kommer att satsa på offentliggörs samma dag som sändningarna påbörjas.
- Med de nya tillstånden i Stockholm och Göteborg kommer vi att kunna utveckla nya radioformat och sätta ytterligare press på våra konkurrenter i landets två viktigaste marknader. Nu kommer vi noggrant analysera marknaden för att se vilken typ av utbud som har störst potential, både hos lyssnarna och utifrån konkurrenssituationen. Vi vill inte avslöja alltför mycket i förväg, men vi hoppas att vara igång innan sommaren, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige.
Extern Länk:
http://www.mprt.se/sv/nyhetsrum/nyheter/2016/tillstand-att-sanda-analog-kommersiell-radio/

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten