TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2015-12-20 11:42:16
Musikhjälpen samlade in över 31 miljoner kronor
Klockan 22:08 släpptes Musikhjälpens programledare Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Gina Dirawi ut ur glasburen på Stora torget i Linköping. Under de sju dygn trion direktsänt har 268 000 engagemang gjorts runt om i Sverige till förmån för Musikhjälpen och kampen för att ingen ska behöva fly undan klimatet. När sändningarna slutade hade Musikhjälpen samlat 31 105 000 kronor. Den mest önskade artisten under veckan var Håkan Hellström och den mest önskade låten blev "Hello" med Adele.

– Målet i år var att komma upp i 250 000 engagemang och det känns fantastiskt roligt att vi slog det med så mycket mer, säger Julia Blomberg, innehållsansvarig Musikhjälpen. Musikhjälpen fortsätter att växa och det är otroligt att vi återigen slår rekord i antal engagemang. Vi vill verkligen tacka alla människor runt om i Sverige som varit med oss den här veckan och kämpat för att människor ska slippa fly på grund av klimatrelaterade katastrofer.

Hela Sverige har stöttat Musikhjälpens insamling
Totalt har Musikhjälpen kunnat räkna till rekordsiffran 268 000 engagemang i år. Publiken har bidragit till insamlingen genom att önska låtar, starta och bjuda på auktioner, starta och bidra med pengar i digitala bössor, skänka pengar i fysiska bössor, skänka pengar från företag och genom egna insamlingar.

På insamlingskartan på musikhjälpen.se går det att se alla engagemang som har anmälts inför och under Musikhjälpen-veckan.

Så här ser topplistan över de fem städer som haft flest anmälda engagemang ut:
1. Linköping
2. Stockholm
3. Göteborg
4. Norrköping
5. Halmstad


Musiken i Musikhjälpen
Under veckan har det kommit in över 70 000 låtönskningar, och för första gången i Musikhjälpens historia är det endast kvinnor som innehar topp tre av de mest önskade låtarna.

De tio mest önskade låtarna:
1. Adele – Hello
2. Miriam Bryant – Ett sista glas
3. Miriam Bryant – Allt jag behöver
4. Kent – Utan dina andetag
5. Justin Bieber – Love yourself
6. Alan Walker – Faded
7. Ghost – He is
8. The Puges & Kirsty McColl – Fairytale of New York
9. Håkan Hellström – Valborg
10. USA for Africa – We are the world

De tio mest önskade artisterna:
1. Håkan Hellström
2. Miriam Bryant
3. Lars Winnerbäck
4. Coldplay
5. Kent
6. Bruce Springsteen
7. Justin Bieber
8. Adele
9. Michael Jackson
10. Queen

Många, roliga och uppskattade auktioner

I år hölls det 1876 auktioner till förmån för Musikhjälpen. Mängder av olika föremål, upplevelser och möten har auktionerats ut. Här är fem exempel på några spännande och inkomstbringande auktioner:

  • Intervjuas i Värvet av Kristoffer Triumf – gick för 82 100 kr

  • Växthus som gör dröm till verklighet med Bosse Rappne – gick för 55 100 kr

  • The Hives födelsedagskalas – gick för 54 500 kr

  • Lars Winnerbäck VIP-paket inkl middag med Lasse – 50 300 kr

  • Fotas på Island av Emma Svensson – 47 198 kr


Även Musikhjälpens tävlingsbössor bidrog till insamlingen:

  • Tacokväll med Miriam Bryant – samlade in 103 025 kr

  • Myskväll med Shellback och Max Martin – samlade in 89 625 kr

  • Morgonpassets sällskapsspel – samlade in 72 100 krCa 500 artister och gäster har besökt glasburen under Musikhjälpen 2015. Se höjdpunkter från sändningen på www.musikhjälpen.se.

I år var det åttonde året i rad Musikhjälpen arrangerades och när sändningarna avslutades stod summan på 31 105 000 kr. Den slutgiltiga siffran kommer att justeras, då öromärkta pengar vanligtvis fortsätter att komma in även efter Musikhjälpen-veckan.

2014 gick insamlingen till kampen för att stoppa spridningen av hiv. När fjolårets programledartrio Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter Alexis Askergren steg ut ur glasburen efter sändningsveckan hade 235 000 engagemang registrerats och den insamlade summan var vid tidpunkten 30 489 975 kr. I efterhand korrigerades totalbeloppet till 34 075 228 kr.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten