TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2015-02-04 13:21:13
P4 Skaraborg får ny chef
Gabriel Byström, som idag är kulturchef på Göteborgs-Posten, kommer bli P4 Skaraborgs nya kanalchef.

Redan 1994 började Gabriel Byström arbeta på Göteborgs-postens nöjesredakton. Han har därefter haft många arbetsledande redaktionella befattningar på tidningen och de senaste nio åren har han varit kulturchef på Göteborgs-posten där haft ansvar för flera större projekt.

– Det känns spännande att få ta steget till Sveriges Radio, ett av landets i särklass mest betydelsefulla medieföretag med en stark publicistisk profil. Det ska också bli kolossalt stimulerande att få jobba så nära med lokal journalistik i en tid när journalistiken utmanas från många håll, säger Gabriel Byström.

– Det är mycket glädjande att kunna rekrytera en av landets viktigaste medieröster och en person med stor erfarenhet av redaktionellt ledningsarbete, säger Gunilla Sax, chef för område Väst.

Gabriel Byströms bok Tystnadens triumf gavs ut förra året och han fick 2014 års Axel Liffner-stipendium, som Aftonbladet varje år delar ut till en kulturjournalist, med motiveringen ”kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel”.

Det är inte bestämt när Gabriel Byström ska tillträda tjänsten.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten