TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-12-12 10:13:42
NRJ och SBS tvingas bryta delar av annonssamarbete
Sedan 1 januari 2013 har NRJ Sverige och SBS Discovery Radio haft ett annonssamarbete. MTG Radio anmälde det till Konkurrensverket, som nu har kommit med ett utslag.


På 10 orter anser myndigheten att samarbetet hämmar konkurrensen, både gentemot MTG:s stationer men också gentemot lokala annonsaktörer. Det gäller Blekinge, Västra Småland, Kalmar, Gotland, Halmstad, Norra Bohuslän, Skövde, Dalarna, Hudiksvall och Örnsköldsvik, där SBS anses få en för dominerande ställning. Därför kommer en del av NRJs annonsutrymme i etern att öppnas upp för andra reklamförsäljare, medan SBS fortsatt fortfarande kommer att sälja nationell och en del lokal reklam.

Staffan Rosell, VD för SBS Discovery Radio säger så här om Konkurrensverkets beslut:
-Vi har förståelse för och respekterar Konkurrensverkets resonemang. NRJ har därför åtagit sig att släppa in eventuell sin egen eller andra säljorganisationer som kan tänkas vara intresserade av att sälja radioreklam på de ovan nämnda sändningsområdena. Vi är nöjda med beslutet som innebär ett huvudsakligt erkännande av vårt samarbete och vi är glada över att kunna stänga den här historien.¨

NRJ ska varje halvår redovisa till Konkurrensverket hur samarbetet med de lokala reklamsäljarna efterlevs.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten