TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-12-11 22:52:45
Kaj Kindvalls sista radioprogram
Sedan 1970 har Kaj Kindvall jobbat med musik i olika former på Sveriges Radio. I många år var han "Mr Tracks", men nu går han i pension och lördag 27/12 sänder han sitt sista program.

Tio i topp startades som Melodiradions svar på Radio Nords lista Topp 20+10. När Kaj Kindvall började på Sveriges Radio 1970, blev han också programmets sista programledare, som avslutades 29 juni 1974.

1974 skapade han Poporama som en efterföljare till Tio i Topp, och som ersattes av Tracks 1984. Kaj Kindvall blev "Mr Tracks" eftersom han ledde nästan alla program från 1984 till 5 februari 2011.
Han blev också VJ i SVT, när han visade musikvideos i programmet Casablanca tidigt 80-tal och Videobeat i mitten av 80-talet.
Dessa två VJ-program blev också SVTs uppföljare till Bagen som sändes 1984-1985 med Cia Berg som VJ.

När Tracks lades ner 2011 hade det sänts i 26 år, och presenterat totalt 1051 listor.
Kindvall har genom åren också sänt Sommartoppen, Singel, frågesportprogrammet Popsmart i P4, och nu senast Kajs spellista i P4.

Men nu tänker han gå i pension, och avslutar sin radio- och TV-karriär med ett sista Kajs spellista lördagen den 27 december kl 18.30 i P4.

-Det har varit en fantastisk tid. Magin jag upplevde med popmusiken i radio när jag växte upp har också blivit ledstjärnan i programmen jag själv har gjort, säger Kaj Kindvall.

Pia Kalischer, musik- och evenemangsansvarig på Sveriges Radio säger så här om Kaj Kindvall:
- Han har väckt popmusikintresset hos generationer av lyssnare med sin ständiga nyfikenhet på musik. Vi är många som har vuxit upp med inspelade blandband från Tio i Topp, Poporama, Discorama men framför allt Tracks.

Kaj Kindvall fortsätter:
- Jag har många gånger fått frågan vad som ligger på min egen musiktopplista men blir ofta svarslös. Jag har svårt att gradera det jag tycker om men när någon insisterar brukar jag avslöja min husgud: Paul Simon.

Kaj Kindvall har också inspirerat många personer att börja sända radio, både inom närradion och privat lokalradio.
Robin Calmegård, MTG Radio säger:
- Han som indirekt [...] lärde mig prata på intro och rent allmänt har varit en stor inspiration och förebild ända sedan närradiotiden i Strängnäs i mitten av 90-talet. [...] Tack för allt Kaj!


Bild: Kaj Kindvall. Fotograf: Olivia Mariette Borg, Sveriges Radio

Tidigare nyhet:
http://www.onair.nu/news/newsitem.asp?id=4124
Extern Länk:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4266

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten