TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-09-02 19:19:30
Radioprofil sparkas från P4 Jönköping
Musikern och radioprofilen Fredrik Boltes sparkas med omedelbar verkan från Sveriges Radio Jönköping efter att ha lurat en lokal SD-politiker att sjunga till en gammal nazistmarsch.

Fredrik Boltes som tidigare har arbetat som programledare vid SR Jönköping har varit inhyrd för ett projekt där man låter lokala politiker sjunga nyskrivna låtar. Under tisdagen var det Sverigesdemokraternas tur att sjunga tillsammans med Boltes.

Boltes säger till TT att han kände ett moraliskt dilemma då han kände att han inte kunde "göra nåt skojigt med det partiet", och istället tog han en gammal nazistmarsch, bytte ut "hakkors" mot "blåsippa","Hitler" mot "Jimmie Åkesson" osv.

Både den lokala politikern och programredaktionen lurades av kuppen, och kanalchefen Lars Bernefalk är mycket besviken på sin fd anställd.

- Fredrik Boltes är väl medveten om Sveriges Radios programregler och de villkor som gäller inom Public Service eftersom han tidigare varit programledare hos oss. Det gör hans kupp särskilt allvarlig och gör också att vi känner att vi inte har något annat val än att omedelbart bryta vårt samarbete med honom, säger kanalchef Lars Bernefalk till P4 Jönköpings lokala nyheter.

Fredrik Boltes får vidare frågan om varför han inte informerade eller diskuterade låten med redaktionen innan.
– Ibland ställs intressen mot varandra och ibland får man moraliska dilemman i livet.

Den aktuella låten är nu borttagen från sverigesradio.se

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten