TIPSA REDAKTIONEN: nyhet[email protected]
Publicerad: 2014-08-30 22:56:58
Kakan Hermansson hetsade mot polisen
Sveriges Radio-profilen Kakan Hermansson tog politisk ställning i ett Twitter-inlägg under lördagen, i samband med en demonstration som Svenskarnas Parti höll i Stockholm. Reaktionerna mot inlägget lät inte vänta på sig.


Det var vid lunchtid under lördagen som Karin "Kakan" Hermansson twittrade "KÄMPA STOCKHOLM IDAG OCH FÖR ALLTID. Ta hand om varandra och glöm ej; ACAB. Dom skyddar nassarna inte oss."

ACAB är ett uttryck som ska utläsas "All cops are bastards".

Inlägget väckte omedelbart reaktioner, både för att hon hetsade mot polisen som hon ansåg har tagit politisk ställning, men också för att hon jobbar för Sveriges Radio. Nu senast var hon värd för Sommar i P1 den 15 augusti.

Flera röster har under dagen höjts för att SR bör agera mot vad som har uttrycks, bl.a. från polisen som undrar hur Sveriges Radio och P3 ser på det. Även från politiskt håll förundras man över tweeten.

Uppdatering: Lotta Mossberg, ansvarig utgivare för Morgonpasset i P3 meddelar ikväll följande:

"Sveriges Radio tar avstånd från det uttalande som idag publicerats via twitter. Det är ett uttalande gjort av Kakan Hermansson som privatperson. Kakan är frilans och inte anställd hos Sveriges Radio och hon hörs inte i Morgonpasset för närvarande."


Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten