TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-07-23 11:54:59
Sommarpratare fick politiker att slänga ut TV:n
I tisdags var det Athena Farrokhzad som sommarpratade i P1. Det hon sa och den musik som spelades fick den moderate politikern Gunnar Axén att köra sin TV-apparat till återvinningscentralen och säga upp sin Radio- och TV-avgift.

Gunnar Axén är moderat ordförande i socialförsäkringsutskottet, och lyssnade i tisdags på Athena Farrokhzads sommarprat i P1. Farrokhzad är poet, litteraturkritiker, översättare och dramatiker.

- Hon uppmuntrade till lagbrott genom att säga att man ska ingå skenäktenskap med personer, stödja sådana som befinner sig olagligt i landet, och vidta alla tänkbara åtgärder för att nationalstaten ska gå under. säger han till Göteborgsposten.

Han säger också att han blev illa berörd när hon spelade "Beväpna er" av Ebba Grön, att han i grund och botten är för Public Service men att den ska leva upp till de krav på opartiskhet som staten ställer.

Han får stöd av t.ex Catharina Örtendahl, moderat politiker från Ulricehamn, på Twitter.

Sveriges Radios kommunikationsdirektör Helen Hellströmer, poängterar att man normalt sett håller strikt på kravet på opartiskhet bland programledarna, men att sommarpratarna har ett friare spelrum, i egenskap av gästprogramledare.

Programmet är anmält till Granskningsnämnden vid Myndigheten för Radio och TV 16 gånger.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten