TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-03-13 19:01:27
Ingen gripen för mordet
Ännu är ingen gripen för mordet på Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner. Men en islamistisk grupp i Afghanistan tar på sig ansvaret, rapporterar Sveriges Radio. Igår kväll kom också ett gemensamt uttalande från flera Public Service-företag runt om i Europa.

Gruppen som tar på sig ansvaret, ska vara en utbrytargrupp från talibanerna och hävdar på sin hemsida att de ligger bakom mordet. Men journalister i Kabul ifrågasätter gruppens trovärdighet då de tidigare har tagit på sig flera mord. Än så länge har polisen i Kabul inte gripit någon.

I Sveriges Radios lokaler i Stockholm har man gjort iordning ett kondoleansbord för Nils Horner för den som vill skriva några rader.

Gemensamt uttalande

Verkställande direktörer för flera europeiska Public Service-bolag gjorde under onsdagskvällen ett gemensamt uttalande med anledning av mordet, där man hedrar Nils Horners minne.
BBC:s VD Tony Hall säger:
-Vi som har undertecknat uttalandet vill härmed uttrycka vår djupa sorg efter mordet på Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner. Vi sänder vårt djupa deltagande till hans familj, vänner och kollegor och vi hoppas att de som begått detta fruktansvärda brott ställs till svars.

Sveriges Radios VD Cilla Benkö kommenterar uttalandet så här:
- Det här är också en oerhört tydlig signal om hur viktigt det är med en oberoende och kvalificerad utrikesjournalistik och hur viktigt det är att värna utrikeskorrespondenters arbetsvillkor och liv – de utsätter sig för stora risker för att med egna ögon beskriva världen för publiken.

Uttalandet kan du läsa via länken nedan.
Extern Länk:
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/files/2938/14136.pdf

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten