TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-02-28 08:18:51
Svensktoppen Nästa skärper reglerna
Efter att SR Sjuhärad avslöjat fusk med röstningen till Melodifestivalen, skärper Sveriges Radio reglerna för röstning till tävlingen "Svensktoppen Nästa".

SR Sjuhärad avslöjade igår att det förekommer fusk med röstningarna till Melodifestivalen. Vissa personer har låtit en dator ringa i ett sträck till de billigare röstningsnumren, och därigenom låtit vissa bidrag få långt fler röster än vad de skulle ha fått annars.
Ledningen för Melodifestvalen gick snabbt ut med ett pressmeddelande där de förklarar att bidrag som får onormalt många röster kommer att diskvalificeras.

Nu meddelar Sveriges Radio att röstningsförfarandet till musiktävlingen Svensktoppen Nästa, som fungerar på liknande sätt som Melodifestivalen, förändras inför starten 1 mars.

- Det gäller att följa utvecklingen, det kommer hela tiden nya tekniska system, säger Anders Taberman, projektledare för Svensktoppen Nästa.

Sedan tidigare gäller max 10 SMS-röster per bidrag, och den begränsningen kommer att bestå.

För vinnaren av Svensktoppen Nästa väntar radiospelningar i P4, en utmanarchans till Svensktoppen och ett erbjudande om att som artist medverka i 2015 års Melodifestival.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten