TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-02-19 10:34:26
Svensktoppen på väg att förnyas
Artisterna har klagat på att de ligger kvar så länge att det blir tjatigt. Och röstförfarandet behöver ses över. Nu förnyas ett av Sveriges Radios populäraste och äldsta program.

Som artist är det kul när man gör en riktig hit som verkligen stannar kvar. Men att ligga i toppen i flera år kan vara riktigt tjatigt även för artisten själv. Och trots att det blir en "trygghet" för lyssnarna så tycker redaktionen att spänningsmomentet försvinner när det är samma låtar som slåss om toppen. Det är ju trots allt ett tävlingsprogram.

Därför håller man just nu på att se över reglerna för att förhindra "långkörare". På 70-talet hade man en regel som sade att man inte fick ligga längre än 10 veckor. Men det tycker artisterna är lite för snålt tilltaget.
- Tio veckor är för kort, en riktig hit kräver längre tid än så. Ett år skulle kunna vara lagom. säger Carolina Norén, programledare sedan 2007, till GP.

Röstningsförfarandet sker idag med röstkort som SR skickar ut till jurymedlemmar. Men av 5000 röstkort är det bara ca 1000 personer som väljer att rösta varje vecka. Man ser just nu över hur röstningsförfarandet ska kunna moderniseras. Helst bör det webbaseras menar Daniel af Klintberg, underhållningschef på SR, och även förenklas för att få fler att rösta.

I april ska processen vara klar att kunna presenteras för lyssnarna.
Extern Länk:
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2023

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten