TIPSA REDAKTIONEN: nyhe[email protected]
Publicerad: 2014-02-14 16:49:02
Malena Ernman hoppar av Karlavagnen
Efter att SR och Soran Ismail har gjort överenskommelsen om att han sätts i "karantän" fram till årsskiftet pga sina politiska ståndpunkter i sin podcast, meddelar operasångerskan Malena Ernman att hon hoppar av Karlavagnen.

Malena Ernman twittrade i morse:
"Hej Sveriges radio. Jag är antirasist och anti-SD och kan därför inte som avtalat medverka i kvällens "Karlavagnen" i P4. Hälsningar Malena Ernman”.

SR:s agerande i Soran Ismail-fallet upprör Malena Ernman och hon säger till GP:

- Jag blev så jävla förbannad. [...] Jag kom precis hem från Zürich i Schweiz där jag har jobbat i tre månader och har varit irriterad där efter att de röstat så rasistiskt som de just gjorde.
Vidare säger hon att det är därför som hon har tagit beslutet kring sin medverkan i Karlavagnen i SR P4. Hon kallar också SR:s riktlinjer inför valåret för "absurda".

- Jag förstår inte hur de tänker. Soran Ismail är ju inte politiker. Man måste väl får ha en åsikt även fast man jobbar där?

Björn Löfdahl, programdirektör, säger i en intervju med Dagens Media att SR-medarbetare får ta avstånd från nazism, rasism, diskriminering och våldsbejakande grupper.
- Vi vill ha en så bred och intressant skara anställda som möjligt samtidigt som alla måste behålla sin trovärdighet som journalist.Tidigare nyhet:
http://www.onair.nu/news/visa.asp?ID=2611

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten