TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-02-03 22:48:48
Smyglansering av MTG:s nya radioapp
En ny app med MTG:s FM-stationer har sett dagens ljus i App Store och Google Play. Men appen innehåller dessutom fler stationer och ljudklipp...

Appen som i respektive butik heter "Power Hit Radio" efter en av stationerna, innehåller dessutom live-strömmar av de nuvarande FM-radiostationerna Rix FM, Lugna Favoriter, Bandit Rock och Power Hit Radio. Men dessutom finns det 11 nya webbradiokanaler som man nyligen har skapat, med allehanda format.

Det kommer så småningom att komma fler appar men f.n. ligger alla kanaler i Power Hit Radio-appen. Vad appens namn kommer att bli vid det officiella lanseringsdatumet, är än så länge hemligt.

Låtar som har spelats tidigare på kanalen man lyssnar på, visas genom att man rullar nedåt i Spelas-just-nu-fönstret, och där visas även skivomslag. Mellan låtarna visas också senaste tweets, Facebook-inlägg och liknande, om artisten.

Det finns också en lista över podcastavsnitt från nuvarande och tidigare program och stationer. Bl.a. hittar vi program från Radio1 som lades ner vid årsskiftet, samt bandintervjuer från Rix FM Festival.

Appen är skapad i samarbete med MTGx, som är MTG:s nya digitala accelerator och som har programmerat, kodat och designat appen åt MTG Radio.

Enligt uppgift till Onair så är Sverige första marknaden för appen att släppas på, därefter kommer man att släppa den till andra marknader som MTG verkar på.

Vad tycker du om nya MTG Radio-appen? Ge dina åsikter på vår Facebook-sida. Skriv gärna om du använder iPhone- eller Androidversionen av appen.

Bild: Har du en sån här lång iPhone slipper du rulla bland alla stationer som finns i nya appen... Lite opraktisk i fickan dock.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten