TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2014-01-21 23:55:31
Världsrekordförsök i teamradiosändning
Studentradiostationen Inforadio vid Universidad Complutense de Madrid utmanar andra radiostationer i världen om att försöka slå världsrekordet i teamradiosändning.

Stationen uppmanar alla andra radiostationer runt om i världen om att utmana dem på världsrekordförsöket, som ska äga rum 1-3 april 2014.

Det handlar om att samtidigt låta ett team om 2-5 personer (alltid samma personer!) att hålla en sändning så länge som möjligt. Personerna ska sända kontinuerligt, bortsett från reklamavbrott och liknande. Åtminstone en gång per minut måste någon i teamet prata.
Man får lov att vila 5 minuter för varje avklarad sändningstimme, och man kan lägga ihop vila om man vill. Dvs om man sänder i 4 timmar utan vila, så har man 20 minuter till godo.

Man måste också aktivera lyssnarna, så det räcker inte bara med att sända radio länge.
Antalet lyssnare på sändningen räknas, liksom vilken av radioshowerna runt om i världen som får bäst rating av lyssnarna.

Inforadio satte det nuvarande världsrekordet i teamradiosändning 2011, då sände man i över 60 timmar. Observera att detta alltså rör sig om en teamsändning. Världens längsta musikradioprogram med endast en person sattes 2004 av Philippe Kolanghis på NRJ i Hamburg på 107 timmar.
Några år tidigare, 8-12 oktober 2001, sände Kristian Bartos på dåvarande Stockholmsstationen Wow 105.5 i över 100 timmar.
Världens längsta pratradiosändning med en person hölls i Libanon 6-8 december 2013 och varade i 46 timmar och 20 sekunder.


Den som är intresserad av att anta utmaningen mot den spanska studentradiostationen kan kika in på länken nedan.
Extern Länk:
http://worldradiochallenge.com/en/the-challenge/

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten