TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-10-24 15:10:31
sverigesradio.se får responsiv design
Med start idag får sverigesradio.se responsiv design, dvs designen anpassar sig beroende på vilken typ av enhet man besöker sidan med - t.ex. dator, mobil eller surfplatta.

Responsiv design betyder enkelt uttryckt att sidorna blir mer och mer nedskalade på innehåll ju mindre skärm som besökaren har tillgång till. Alternativt att fokus läggs på annat innehåll på mindre skärmar och att mindre använda funktioner får maka på sig.

Martin Jönsson, biträdande programdirektör och ansvarig för Sveriges Radios digitala utbud säger:
- Vi har gjort sajten så tydlig och användarvänlig som möjligt, med ljudet mer i fokus än tidigare.

Tanken är att förstasidan ska bli ett bättre komplement till apparna SR Play, Radioapan, Radiosporten Play och Melodikrysset. Bl.a. fokuserar man på nyheter och aktuella program.

- Vi ser en kraftig tillväxt av användandet av våra mobila tjänster och vi arbetar för att bygga upp starkare mobila surf- och lyssningsvanor säger Martin Jönsson vidare.

Förstasidan byter till responsiv design idag. En del undersidor har redan fått den nya designen, och man fortsätter sedan vidare mot senvåren 2014 när alla sidor ska vara överflyttade. I projektet ingår även att göra det enklare att dela vidare material på sociala medier. Även ljudet på de digitala lyssningsplattformarna kommer att få sig en översyn.

Sveriges Radio nådde i Augusti 2013 ca 1.4 miljoner individer på de digitala plattformarna man använder sig av.

Bild: Den nya förstasidan sedd på en datorskärm, såsom den såg ut på torsdag morgon.
Extern Länk:
http://www.sverigesradio.se

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten