TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-07-19 10:58:58
Radioprogram ökade anmälningar till donationsregistret
I onsdags var det "Lyssnarnas Sommarvärd", Marta Ehlin som pratade om sina organtransplantationer i Sommar i P1. På bara två dagar ökade anmälningarna till donationsregistret markant.

Varje år viker Sommarredaktionen en dag åt en sommarpratare som utses av lyssnarna. I år föll valet på Marta Ehlin från Göteborg, som fick fem organ transplanterade.

- Att få möjligheten att dela med mig av min historia är ett sätt för mig att ge tillbaka, ett sätt att säga tack till min donator och alla andra som har räddat mitt liv, sa Martha Ehlin i ett pressmeddelande när hon utsågs till sommarvärd.

I onsdags var det så dags för hennes program att sändas i P1. Under och efter programmet ökade antalet anmälningar till det svenska organdonationsregistret.
- Idag har vi sett att vi ligger strax över femhundra personer som vill anmäla sig till registret, säger Anette Richardsson, enhetschef på Socialstyrelsen till Sveriges Radio Göteborg.

Enligt journalister som Onair har pratat med är det ovanligt att ett enskilt radioprogram nuförtiden skapar så stora reaktioner bland allmänheten i hela Sverige.

Tidigare nyhet:
http://www.onair.nu/news/visa.asp?ID=2517
Extern Länk:
http://www.livsviktigt.se

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten