TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-06-12 14:15:43
Grekiska Public Service-nätverket ERT nedstängt
Den grekiska regeringen har med omedelbar verkan tillfälligt stängt ner det grekiska Public Service-nätverket Ellinikí Radiofonía Tileórasi, ERT. Detta har lett till en våg av protester från radiostationer världen över.

Det var efter en våg av strejker bland de anställda och parlementariska diskussioner kring kostnaderna för verksamheten, som den grekiska regeringen stängde ner sändningarna vid midnatt.

Regeringens talesperson Simos Kedikoglou sa på en presskonferens igår att ERT lider av "en otrolig brist på transparens och är ett oerhört slöseri med skattepengar."

Den europeiska radio- och TV-unionen EBU har skrivit till den grekiska premiärministern Antonis Samaras och vädjat att han ska riva upp beslutet. Fackföreningen på ERT har anklagat regeringen för att offra radion och TV:n för att hålla sig väl med EU och den internationella valutaunionens krav på åtstramningar.
Även Sveriges Radios VD Cilla Benkö, som även sitter i EBU:s styrelse, har fördömt den grekiska regeringens agerande.

Totalt berörs 2600 personer som har blivit uppsagda, men erbjuds viss kompensation och erbjuds söka jobb i en framtida förändrad organisation.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten