TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-06-02 17:12:26
Musikhjälpen 2013 tillbaka i Göteborg
Det blir Göteborg som blir värdstad för den sjätte upplagan av Musikhjälpen 2013, den 9-15 december i år. Var i stan man ska stå är f.n. inte bestämt än - måhända pga en viss julgran.

Musikhjälpen 2013 blir som vanligt ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen, och kommer att pågå under sex dygn.

Idén med Musikhjälpen är att förena publikens intresse för musik med engagemang för människor som har det svårt världen över. Genom att bl.a. betala för låtönskningar samlar man in pengar som går till ett visst projekt hos Radiohjälpen. Man kan givetvis också skänka pengar på sedvanligt sätt, och genom olika insamlingsaktiviteter runt omkring den glasbur som programledarna låses in i.

Förra året samlade Musikhjälpen med Jason Dialkité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor vid rodret, in 23.3 miljoner kronor till kampen för att barn ska få tillgång till rent vatten. Vilka som får leda årets Musikhjälpen samt årets tema presenteras i höst.
Likaså var i Göteborg glasburen kommer att stå. Senast Musikhjälpen var i Göteborg, 2011, stod den på Gustav Adolfs Torg, men då man var tvungen att flytta det årets julgran då den skymde sikten för glasburen blev det en massa diskussioner mellan granförespråkare och Musikhjälpenförespråkare.
Därför kan man förmoda att projektet den här gången letar efter en annan plats där intressena inte kolliderar.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten