TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-05-22 10:08:34
Anders Borg: Ingen förändring av licensen
Regeringens förslag om finansiering av Public Service-bolagen de närmaste sex åren är försenad, men finansminister Anders Borg säger till Ekot att det inte kommer att ske någon förändring av dagens modell med Public Service-licens.

Kulturdepartementet skulle ha lämnat ett förslag till förändring senast 31/5, men säger nu att den kommer att bli såpass försenad att den födmodligen inte kommer att hinna behandlas innan Riksdagens sommaruppehåll.

Fördröjningen beror på att det råder oenighet i regeringen kring frågan. Kd, C och Fp vill på sikt ersätta licensen med en skatt, likt begravningsavgiften, vilket M motsätter sig. Anders Borg säger till Ekot att de anser att dagens system fungerar bra.

Meningen var att en förändring av licensen skulle ske den 1 januari 2014, och för att kunna hinna med att beredas i höst var utredningen tvungen att lämnas över innan sommaruppehållet.

Sveriges Radio har också begärt en höjning av den årliga uppräkningen av anslagen för att motverka inflationen. Idag räknas anslagen upp med 2%, och Anders Borg anser att det räcker.

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten