TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2013-02-14 21:41:27
Rix FM-grannen är tillbaka
2011 fälldes MTG Radio i DM-nämnden för en kampanj med en påhittad ilsken granne. Nu följer Rix FM upp kampanjen igen med en lite vänligare ton. Kampanjen är för en musiktävling i radiokanalen.

Det var i slutet av oktober 2011 som MTG Radio delade ut ilskna lappar från påhittade grannar till boende i flera svenska städer. På lapparna stor det:

"Det är inget större fel på din musiksmak, men ÄRLIGT KLOCKAN 03.00 PÅ NATTEN föredrar vi att sova!! /Grannen".

Reklamen gjorde snart att grannar började att skälla på varandra innan man förstod att det var ett reklamutskick. DM-nämnden fällde utskicket för brott mot god marknadsföringssed. Den hade "utformats på ett sätt som dels framstod som stöande för mottagarna, dels kan äventyra allmänhetens förtroende för marknadsföringen, dels inte omedelbart gett mottagarna intryck att vara reklam", skrev DM-nämnden.
Även Konsumentombudsmannen var kritiska till reklamen, av samma anledning.

Privatpersoner som Onair.nu pratade med 2011 hade till och med blivit hotad till livet av sina grannar, och var på väg att ringa efter polisen.


Vis av erfarenheten följer MTG Radio nu upp kampanjen men har en betydligt vänligare ton och är noga med att skriva att det rör sig om reklam från Rix FM.
- Vi har stämt av med Svensk direktreklam för att säkerställa att vi håller oss till deras riktlinjer, säger marknadschef Jenny Nilsdotter på MTG Radio till Dagens Media.

I den nya texten kan man läsa
"Hej! Ursäkta om jag lyssnar lite högt på radion... men RIX FM har en musiktävling där man kan vinna 1000-tals kronor varje dag! Hälsningar / Grannen"

Tävlingen det handlar om heter "Hitta Hitten", och går ut på att man presenterar en viss låt som lyssnaren sen ska hålla öronen öppna för.
Extern Länk:
http://www.rixfm.se/hittahitten

Publicerad av: Redaktionen
Dela Nyheten

Kommentera nyheten