TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-08-23 18:40:32
Sändartrubbel i Gävle
Pga att ägaren till Gävles närradiosändare snart går i pension, har problem uppstått vem som ska äga den efter årsskiftet - och vem som ska betala den.

Sändaren på 102.7 MHz ägs av en privatperson som kommer att gå i pension. I samband med det har ett erbjudande gått ut om att köpa sändaren för 156.000 kr inklusive moms. Både Gävle Närradioförening och Cityradion, som bägge sänder över sändaren, har fått erbjudandet.

Varken närradioföreningen eller Cityradion har råd med den summan. Gävle Närradioförening har därför gett sig ut på "föreningsjakt" för att få fler ideella föreningar att börja sända närradio. Får man ihop tillräckligt många finns det chans att man kan köpa sändaren.

Idag sänds kommunfullmäktiges möten, Finska klubben, Pingstkyrkan och Borgarskolans medieelever. Bl.a. vill man få in fler invandrarföreningar.

Per Falk från Gävle Närradioförening har i ett medborgarförslag till Gävle kommun föreslagit att kommunen köper sändaren. Eftersom kommuner är momsbefriade skulle priset då hamna på 125.000 kr, vilket är en mer beskedlig summa. Nu utreds förslaget och kommer att komma upp i kommunfullmäktige inom kort.


Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten