TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-07-15 23:46:03
Pigge tackar SR för reklamen
I P3:s satirprogram Carpe F*****G Diem hävdades att Pigge Werkelin vill installera toaletter i Visby ringmur. Pigge tackar Sveriges Radio för reklamen, genom en helsidesannons i Dagens Nyheter.

Pigge Werkelin, känd som överlevare från tsunamin och driftig entreprenör, bygger semesterstugor under devisen "Alla ska ha råd att köpa sig en stuga!" I P3:s program Carpe F*****G Diem härmade Erland Karling Pigge och berättade att man ska bygga 700 miljoner stugor på Gotland, och dessutom även använda Visby ringmur som en stugby. Bl.a. håller man på att gröpa ur ringmuren för att installera toaletter, pentryn och duschar.

Pigge tackar för reklamen

Som en reaktion på satirprogrammet satte Pigge in en helsidesannons i söndagens Dagens Nyheter, där han tackar Sveriges Radio för gratisreklamen.
- Två minuters gratisreklam i riksradion är inte dåligt, skriver han.

Som tack för hjälpen lovar han dessutom att skänka 10.000 kr till Radiohjälpen om någon ur redaktionen tar kontakt med honom.

Mats Svegfors förvånad

Sveriges Radio:s VD, Mats Svegfors, blev förvånad och illa till mods när han såg annonsen.
-Vi är ett Public Service-bolag och alla vet att SR är reklamfritt, säger han.

Trots att Mats Svegfors anser att annonsen strider mot den etablerade ordningen inom svensk reklam, kommer han troligtvis inte att gå vidare med ärendet.

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten