TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-06-19 09:13:26
Ny vd för Sveriges Radio
Sveriges Radios styrelse har utsett ny vd för Sveriges Radio fr.o.m. 1 oktober, Cilla Benkö. Hon efterträder Mats Svegfors.

Cilla Benkö är idag vice VD för företaget, och har med nuvarande VD:n Mats Svegfors i praktiken haft delat ledarskap för företaget.

Cilla Benkö har arbetat på Sveriges Radio i olika befattningar i mer än 20 år. Dessutom sitter hon med som ledamot i EBU:s (European Broadcasting Union) högsta styrande organ, Executive Board, sedan 2010.

Cilla Benkö säger i en kommentar:
– Det är både utmanande, roligt och hedrande att få förmånen att leda Sveriges Radio i en tid då vår roll som den oberoende garanten för kvalificerade och agendasättande journalistik bara blir viktigare och viktigare.
– Vi som arbetar här ska tillsammans fortsätta att utveckla Sveriges Radio så att publiken framöver också i första hand ska vända sig till oss när de vill bli skaffa sig kunskap, bli informerade eller helt enkelt bara vill ha en stunds härlig njutning,
fortsätter Cilla Benkö.

Cilla Benkö tillträder den 1 oktober i år. Nuvarande VD:n Mats Svegfors kommer att fortsätta i företaget, oklart i vilken roll, fram tills han går i pension i augusti 2013.
Extern Länk:
http://www.sverigesradio.se

Publicerad av: Redaktionen - OnAir.nu
Dela Nyheten

Kommentera nyheten