TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-05-24 17:20:00
South FM - Hangös nya Sommarradio
Den 1 juni drar sommarradion South FM igång i Hangö (Hanko), i sydvästra Finland, med Anne Ekholm som program- och kanalchef.

Anne Ekholm har tidigare gått radiomediautbildningen i Båstad, och hade som slutarbete att skissa på en sommarradiostation i Hangö.

Stationen kommer att sända fram tills den 31 augusti. Hangö är en typisk sommarstad, därav varför stationen bara sänder under sommarmånaderna.
Signifikant för stationen är att man vill gå ifrån det hårt styrda formatet som annars är vanligt på kommersiella stationer, och istället sända med "äkta personlighet" som man uttrycker det på hemsidan.

Totalt kommer 11 programledare att sända på stationen. Man har också fem "hjälpredor" som gör intervjuer m.m.
Varje programledare pratar sitt eget språk, vilket innebär att det kommer att bli program både på svenska, finska och kanske även engelska.

Anti-mobbingkampanj

Stationen driver också en anti-mobbingkampanj, där den som är mellan 7 och 15, går i skola i sändningsområdet och känner sig mobbad i skolan, kan anmäla detta till stationen, och så går man och tar ett snack med den som mobbar samt berättar om det (anonymiserat) i etern.

- Varför har ni valt att engagera er just i mobbingfrågan?
- Jag hörde nånstans att varje människa stör sig på många saker här i världen, men om man stör sig på allting så blir man bara stressad. Så man ska välja ut tre saker som man kommer att jobba emot hela sitt liv. Jag valde mobbing, ätstörningar och pälsfarmer. I en liten stad som Hangö uppstår mobbning väldigt lätt då "alla vet allting om alla". Om South FM kan hjälpa de som blir mobbade så gör vi det gärna. , säger Anne Ekholm till Onair.nu


Hemsida: www.southfm.fi
Sändningseffekt: 50 W
Täckningsområde: I Hangö-området samt havet utanför
Sändningstid: Juni-Augusti

Foto: Tomi Parkkonen
Extern Länk:
http://www.southfm.fi

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten