TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-05-16 09:46:37
Rundradiomuséet i Motala tas över av kommunen
Som Onair skrev i april hotades Sveriges Rundradiomuseum i Motala av stängning, om inte en försäljning kom till. Nu köper Motala kommun muséet av Teracom för 1 krona.

Då rundradiomuséet inte tillhör kärnverksamheten för Teracom och att museibyggnaden är i stort behov av underhåll, har man länge velat sälja byggnaden och de två master som står jämte huset.
Däremot har man haft svårt att hitta köpare.

Man lockade Motala kommun med att få köpa fastigheten för 1 krona, och då skulle även en påse med renoveringspengar på 3 miljoner kronor ingå.

Frågan har nu stötts och blötts i den politiska delen av Motala kommun. Mot ett övertagande av fastigheten har det hetat att kommunen inte vill ha fler fastigheter med renoveringsbehov, trots pengapåsen.

Räddad!

Nu har emellertid kommunfullmäktige beslutat att kommunen ska ta över fastigheten.

- Det känns skönt att ha kommit till ett avslut säger det socialdemokratiska kommunalrådet Camilla Egberth till Sveriges Radio Östergötland.

Teracom har tidigare lämnat in en ansökan om rivningslov till kommunen, och det verkar som att det satte fart på den politiska processen.

Man hoppas nu att detta kommer att bli en långvarig lösning, men man ser helst att någon annan driver verksamheten.

- Egentligen tycker vi att det är ett nationellt intresse säger Camilla Egberth.

Byggnadsminnesförklarad

Ett löfte har också givits av Länsstyrelsen i Östergötland, att byggnaden ska bli byggnadsminnesförklarad, vilket ger en möjlighet till ekonomiskt stöd till underhåll.

Tidigare nyhet:
http://www.onair.nu/news/visa.asp?ID=2272
Extern Länk:
http://www.motala.se/sv/Invanare/Kultur-och-fritid/museer/Sveriges-Rundradiomuseum/

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten