TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-05-05 00:50:52
UR skriver avtal med Copyswede
Utbildningsradion har skrivit ett femårigt avtal med upphovsrättsorganisationen Copyswede, vilket ger dem rätt att tillgängliggöra egenproducerade radioprogram, på ur.se utan lösenord.

Det gäller samtliga egenproducerade program som har premiärsänts mellan 2007 och 2011, samt ett urval av äldre egenproducerade program. Man får även rätt att under två år tillgängliggöra egenproducerade program som premiärsänts i år, och detta avtal kan utvecklas ytterligare.

Tidigare har programmen endast varit tillgängliga via lösenordsskyddade nätverk.

- Det här är en viktig milstolpe i arbetet med att "befria utbildningsprogrammen" säger UR:s VD Erik Fichtelius om avtalet med Copyswede.

– Sveriges elever, lärare och studerande får det mycket enklare att hitta och använda våra kunskapsprogram. Genom det här avtalet och andra upphovsrättsliga avtal kan vi nu tillgängliggöra en kunskapsbank med cirka 11 000 program, alla sökbara utifrån den svenska utbildningens behov. Det är ett stort framsteg där vi möter upp den digitala utvecklingen i utbildningsvärlden, konstaterar Erik Fichtelius.
Extern Länk:
http://www.ur.se

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten