TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2012-02-21 21:06:00
Sveriges Radio anmält till DO
Karin Göransson har anmält Sveriges Radio och Sveriges Television till diskrimineringsombudsmannen för för lite sportsändningar som intresserar kvinnor. Sveriges Radio svarar med att det är svårt att tillfredsställa allas
intressen, men att man redan idag bevakar de stora svenska tävlingarna.


Karin Göransson är en stark profil inom ridsportsverige. Hon tycker att de manliga sporterna överväger i Public Service-företagens sändningar.
- Att vanliga privatägda medier gör som de vill är en sak, men att alla vi som betalar TV-licenser ska få ett utbud som inte speglar befolkningens intresse tycker jag är dåligt, säger Karin Göransson till tidningen Ridsport.
- Det visas i stort sett bara sport som intresserar män och ingenting för kvinnor, men vi har i alla år fått betala lika hög TV-avgift som män. Det faktum att Rolf-Göran Bengtsson nyligen vann Jerringpriset visar det stora intresset för ridsport i Sverige, men trots det har vi fortfarande inte fått se en hel klass från världscupen.

Johnny Byström, programchef vid Radiosporten, Sveriges Radio, säger till Onair.nu att ett av kriterierna för vilka sporter som ska bevakas faktiskt är "Män kontra kvinnor", ett annat är storleken på sporten utifrån publikt intresse eller antal utövare.

Vidare säger Johnny Byström att man idag bevakar alla de stora tävlingarna i Sverige. Och nyligen fick ridsporten extra mycket eterutrymme i och med Rolf-Göran Bengtssons framgångar, bl.a. genom Jerringpriset.

- Vi kan ändå förstås bli bättre i våra prioriteringar där ridsport ingår, men även i flera andra sporter.

Publicerad av: Patrick Reinthal
Dela Nyheten

Kommentera nyheten