TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2011-11-29 09:05:10
Rockkanalen gör comeback i DAB+
DB Media AB och deras danske samarbetspartner Kanal Plus dammar nu av varumärket Rockkanalen, och gör en heldansk variant av kanalen på DAB+.

Det körs igång ett par olika format och radiostationer för området runt norra Själland i Danmark med vilka man gemensamt vill testa både hur det är möjligt att bygga egen teknik, kostnader runt detta, täckningsområde, olika bandbredd och möjligheten för lyssnarna att förstå och ta emot signalen.

Redan idag har många danska lyssnare DAB i sin radiomottagare, och de nya varianterna av apparater kan ta emot även DAB+. Med en enkel sökning hittas även de nya DAB+ kanalerna.

– Vi kommer att testa digitala sändningar via DAB+ i Danmark under det närmaste året. Och hoppas så klart att både Danmark och Sverige under denna tid hinner komma framåt med sina beslut om tekniken, så DAB+ kan bli mer än bara testsändningar, säger Daniel Bengtzzon, VD DB Media AB.

Sedan tidigare ligger även DB Media ABs ”Dansbandskanalen” med i Teracoms test av DAB+ sändningar över Stockholm, Uppsala och Gävle.

Publicerad av: Mikael Berglund [OnAir.nu]
Dela Nyheten

Kommentera nyheten