TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2011-10-17 14:36:03
Trion i glasburen 2011
I år samlar Musikhjälpen in pengar för att alla flickor världen över ska få gå i skolan. 12-18 december sänder Jason Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi 144 timmar direkt i SVT och Sveriges Radio.

Musikhjälpen arrangeras i år i Göteborg. Måndag 12 december kl. 18.00 blir Jason Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi inlåsta i en glasbur på Gustaf Adolfs torg. Jason har varit programledare i Musikhjälpen två gånger tidigare, för Kodjo och Gina är det debut. Årets tema är ”Alla flickor har rätt att gå i skolan”.
– I Sverige ser vi det som självklart att få gå i skolan, vi till och med skolkar ibland. Och så finns det över 50 miljoner flickor runt om i världen som inte ens får lära sig läsa, säger Gina Dirawi.
– Jag har ju varit gäst i glasburen tidigare år, så att i år få vara med ”på riktigt” och programleda känns jättekul, säger Kodjo Akolor. Och det är ett viktigt tema!

Målet med Musikhjälpen är framför allt att skapa engagemang, särskilt bland unga.
– Musikhjälpen handlar ju om delaktighet. Vi programledare är bara toppen på isberget – det är så många som är delaktiga: alla som bidrar och önskar musik, säger Jason Diakité.

Musikhjälpen sänds i år för fjärde gången och är ett samarbete mellan SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen. Det är Radiohjälpen som fördelar de insamlade pengarna till lämpliga hjälporganisationer.
– Bakom en slogan om att flickor har rätt att gå i skolan finns i stort sett hela komplexet av de stora utvecklingsfrågorna. Naturligtvis ska alla barn gå i skola. Men det är i mycket högre grad flickorna som faller ur, säger Radiohjälpens generalsekreterare Finn Norgren
– Om flickor får gå i skolan gifter de sig senare, skaffar färre barn och får självförtroendet för att ta ansvar för sina liv. Både familjens och samhällets ekonomi går då bättre, säger Finn Norgren.


Källa: Sveriges Radio
Extern Länk:
www.musikhjälpen.se

Publicerad av: Pontus Stenberg
Dela Nyheten

Kommentera nyheten