TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2011-09-16 09:10:03
Sportextra firar 50 år
Lasse Granqvist, Lars-Gunnar Björklund och Ralf Edström är alla på plats i Radiohuset i Stockholm 17 september för att fira 50 år med Radiosportens specialprogram ”Sportextra”.

Sportextra fyller 50 år och det firas med ett evenemang i Radiohuset 17 september. Det blir två fullspäckade timmar med de största namnen inom svensk sportjournalistik. Det blir sportsnack med Lars-Gunnar Björklund som var med redan från starten i september 1961. Sportextraprofiler som Tommy Engstrand och Lasse Granqvist liksom expertkommentatorerna Ralf Edström och Lars-Gunnar Jansson kommer att vara på plats och fira Sportextra.

– Vi har satsat hårt på att uppmärksamma Sportextras halvsekelfirande. Vi kommer att presentera vinnaren av vår stora referatomröstning, där lyssnarna ska utse de 50 senaste årens favoritreferat ur Sportextras utbud. Det kommer att bli en häftig upplevelse att både se och höra så många radiosportare och legender på en plats, säger Robert Tennisberg, projektledare för Sportextra 50 år.

Var: Radiohuset, Studio 4, Oxenstiernsgatan 20
När: Lördag 17 september, kl 13:30. Direktsändning kl 14.03-16.00

För ackreditering osa senast 16 september till: [email protected]

Jubileumssändningen sänds i P4 kl 14.03-21.00. De första två timmarna sänds programmet från Studio 4 i Radiohuset i Stockholm som är öppet för allmänheten. Därefter sänds allsvensk fotboll och elitserieishockey.

Om Sportextra
Radiosporten startade 1925 och programmet "Sportextra" startade 1961 som är ett av de äldsta inslagen i Sveriges Radio. Programmet sänds främst i P4 och bjuder på direktsänd idrottsunderhållning med omkring 20 timmar i veckan. Flera kända svenska sportjournalister har jobbat på Sportextraredaktionen bland andra Lennart Hyland, Lars-Gunnar Björklund, Tommy Engstrand och Åke Strömmer. sverigesradio.se/radiosporten


Publicerad av: Pontus Stenberg
Dela Nyheten

Kommentera nyheten