TIPSA REDAKTIONEN: [email protected]
Publicerad: 2011-09-05 08:59:35
Ulf Ligander är död
En eldsjäl inom närradion i Sverige - Ulf Ligander - är död.

Ligander älskade radio och tekniken bakom. Han har genom åren hjälp många radiostationer med tekniska frågor och var också på myndigheterna när han ansåg de inte hade rätt i olika frågor som rör radio och teknik. Även här på OnAir.nu var Ligander en flitig debattör i forumet.

Radio88
Ett av Liganders skötebarn var Radio88 i Partille, närradiostationen som han själv var med och drev och satt även som ordförande.

Lazer FM
För något år sedan drog Ligander i gång Lazer FM. En radiokanal som bara kunde höras över Lillhagens sjukhus i Hisingsbacka, Göteborg på 1W. Stationen drevs av före detta patienter i rättspsyk. Hela stationen byggde Ligander upp som kursverksamhet i samarbete med Folkuniversitetet.

Radio88 i Partille har lagt ut följande text på sin hemsida:
Vi sörjer vår ordförande och mentor Ulf Ligander, som gick ifrån oss i lördags.

Ulf var den dominerande kraften vid uppbyggandet av Radio 88 och har genom sitt tekniska kunnande inte bara varit oumbärlig för oss, utan även sett till att vi hela tiden legat i framkant när det gäller ny teknik. Hans engagemang för radio i allmänhet och Radio 88 i synnerhet har genomsyrat stora delar av hans liv, och ända in i det sista ville han vara med och planera för framtiden.

Vi kommer att sakna Ulf oerhört, som medarbetare och mentor, men främst som vän. Våra tankar går även till familjen och Ulfs övriga nära anhöriga i deras svåra stund.


Ulf Ligander blev 60 år.

Ulf Liganders tekniksidor:
www.radio88.nu/Tekniken.htm

Publicerad av: Mikael Berglund [OnAir.nu]
Dela Nyheten

Kommentera nyheten