Nyhet hämtad från OnAir.nu
2013-04-29 19:07:23
Dödshot efter NRJ-skämt
Redaktionen
"Vakna med NRJ" lurade ett Justin Bieber-fan att hon skulle få träffa sin idol. Men det hela var ett skämt, och efteråt hotades programledarna till livet.
Martin Björk, Jakob Öqvist och Izabella Fröberg ringde upp tonåringen "Sofia" och säger att hon skulle få träffa sin idol Justin Bieber när han var i Stockholm. "Sofia" blir gråtfärdig och hyperventilerar.

Men sen avslöjades att allt var ett skämt. Men skämtet uppskattades inte av vissa lyssnare. I ungefär en veckas tid har programledarna fått utstå kraftig kritikstorm och t.o.m. dödshot.
-Folk sa t.ex. "Jag skulle inte gå ut om jag var er, för träffar jag er går jag lös med en tegelsten, ditt äckliga svin", säger Jakob Öqvist till Aftonbladets Nöjesbladet.

- Alltsammans var påhittat. Bieber-fanet Sofia finns inte. Det var en kameratjej som jobbar här som vi bad ställa upp, säger Izabella Fröberg till Expressen.

Man är i efterhand ångerfulla och säger att man inte borde ha gjort upplägget över huvud taget, men eftersom även "offret" deltog ansåg man att man vågade gå på mer än om det hade varit ett riktigt Justin Bieber-fan.

Via Youtube-länken nedan kan du höra hur skämtet lät i radion.
Copyright © OnAir.nu - Citera oss gärna, men glöm inte ange källa.
Allt material t ex text, bild och grafik är skyddat av lagen om upphovsrätt.
Kopiering - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål
- är förbjuden och förutsätter tillstånd.