Nyhet hämtad från OnAir.nu
2013-04-03 11:45:59
Sveriges Radio kritiseras för webbnyheter
Redaktionen
Sveriges Radio ska satsa på en samlad nyhetssajt, med start 10 april. Men satsningen väcker kritik.
Totalt ska 18 journalister jobba med den nya nyhetssajten, och enligt Sveriges Radios interntidning Radiotidningen, ska det bli "den självklara nyhetsförmedlaren på webben".

Men den nya sajten väcker kritik från tidningsvärlden, som anser att nyhetssajten direkt konkurrerar med fria dagstidningar.

Chefer från Expressen, Östgöta Correspondenten och Schibsted Sverige (som äger bl.a. Aftonbladet och Svenska Dagbladet), skriver på SvD Brännpunkt:
Vad vi har här är alltså en statlig jätte med tydliga ambitioner att konkurrera med de fria marknadskrafterna, men där vi som ska konkurrera inte tillåts spela på samma planhalva. Frågan är hur regeringen menar att denna strategi gynnar kvalitativ nyhetsförmedling och mångfald.

Vidare skriver man SR:s ledning bör omedelbart redovisa sin digitala strategi och visa hur den svarar upp mot regleringsbrevet..

Sveriges Radios VD Cilla Benkö slår dock ifrån sig kritiken och säger till Dagens Nyheter att satsningen inte är en nysatsning utan ett samlat grepp vad gäller nyhetsrapporteringen. Vidare säger hon att lokaltidningarnas annonstapp och Google är större hot mot deras existens än vad Sveriges Radios webbnyheter är.
Copyright © OnAir.nu - Citera oss gärna, men glöm inte ange källa.
Allt material t ex text, bild och grafik är skyddat av lagen om upphovsrätt.
Kopiering - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål
- är förbjuden och förutsätter tillstånd.